Nyhetsredaktør i Aftenposten våknet fra dvale

Fredag skal Aftenpostens nyhetsredaktør angivelig ha våknet til liv og faktisk foretatt seg noe. Begivenheten ble grundig dekket av fagbladet Journalisten.

I det ville og åpne kontorlandskapet i Aftenposten er det et yrende dyreliv. Landskapet er hjemmet til blant annet hermegås, burugle, landhval, kåtbukk, latmark, ølhund, mathest, fengselsfugl, festløve og ugangskråke.

Det er også hjemmet til den minst aktive skapningen i naturen, nemlig nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen. Nyhetsredaktøren er en skapning som er inaktiv stort sett hele året. Til glede for store og små våknet den til liv fredag 25. juni.

Da den kjente naturfotografen Nils Martin Silvola fikk beskjeden reagerte han umiddelbart.

Silvola kom hele veien fra toppen av de høye og snødekte moralske tinder for å dekke begivenheten.

Og det gjorde han. Det ble en lang og fin artikkel.

Journalisten:

«Eksentrisk antivirus-gründer skal ha begått selvmord i fengsel. Like etter postet han en ‘Q’ på Instagram», var opprinnelig tittelen på en Aftenposten-nettartikkel om det nylige dødsfallet til John McAfee.

I den opprinnelige ingressen kom spekulasjoner om dødsfallet til uttrykk:

«Hvis det noensinne var noen som hadde motivet, ressursene og erfaringen til å forfalske sin egen død i en spansk fengsel, så er det John McAfee, mener regissør av QAnon-serie. Kan dødsfallet ha en sammenheng med Jeffrey Epsteins mistenkelige død i 2019?» (ingressen ser ut til å sitere denne Twitter-tråden)

Nå er innholdet i artikkelen fjernet.

Det mystiske innholdet i artikkelen skal ha blitt fjernet av selveste nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen.

Endringen har skjedd fredag 25. juni, opplyses det nederst i saken:

«Denne saken ble oppdatert og endret 25.06.21. I en tidligere versjon av artikkelen ble det formidlet påstander om omstendigheter rundt McAfees død, det ikke er dekning for

Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen sier til Journalisten at saken manglet et godt kildegrunnlag, og inneholdt opplysninger som ikke var kontrollert.

– Her var det ikke dekning for ingressen, heller ikke tittelen eller innholdet i saken. Da er det vi har gjort, en naturlig konsekvens. Vi har oppdatert saken med en NTB-versjon som omtaler dødsfallet.

Vanskelig å vekke

Når nyhetsredaktøren i Aftenposten først har gått i dvale er den omtrent umulig å vekke opp. Ikke engang åpenbart vås om «flygende pyramider» i USA i mai kunne vekke den.

Les også: Aftenposten med falske nyheter om «flygende pyramider»

Hvorfor nyhetsredaktøren plutselig våknet til liv nå er fremdeles uklart. En mulig forklaring er at den har fått dvalen forstyrret av klimaendringer.

Etter begivenheten fredag ruslet nyhetsredaktøren tilbake til hiet sitt innerst i redaksjonen, hvor den krafset avispapir over seg, rullet seg opp som en ball og fortsatte dvalen.

Søndag virker alt rolig i hiet, og det er ikke ventet noe særlig mer aktivitet før vinteren.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: