Nytt: Fullt kaos i organisasjonen «Antirasistisk Senter»

Full intern kollaps, med masse skrik og hyl. Flere slutter, er permittert og sykmeldt.

Tidlig denne uken ble det lekket opplysninger om en kraftig intern konflikt i den ytterliggående og kontroversielle organisasjonen «Antirasistisk Senter» i Oslo.

Organisasjonen er en del av den såkalte rasismeindustrien. Det er en mye kritisert industri, som lever av å bane seg vei til statlige støttemidler med å anklage etniske nordmenn for rasisme.

Ifølge organisasjonens egne nettsider er nå Hatem Ben Mansour satt som konstituert leder, etter at leder Linda Tinuke Strandmyr plutselig har forsvunnet fra organisasjonen.

Nestlederen er også i permisjon, og det betyr gjerne ting som depresjon eller noe. Mest trolig er det snakk om ei sånn klimakterie-kjerring som kan ha rabla litt. Sånt er veldig typisk.

Dette betyr at det ikke lenger er noen ordentlig leder i organisasjonen.

Nettstedet antirasistisk.no er heller ikke blitt oppdatert på veldig lenge. Det er bare to artikler i år. En fra januar og en fra juni.

Hvis vi ser på «Om nettstedet» står det fremdeles at Rune Berglund Steen og Ervin Kohn og så videre er i systemet, noe de ikke lenger er. Så det er åpenbart at noe har skjedd.

– Hyling og skriking

Partileder og ekspert på antirasisme, Hans Lysglimt Johansen, følger disse miljøene tett. Johansen forteller til Akroma at han nylig ble møtt med hyling og skriking fra organisasjonens «rådgiver» Sofia Rana i Oslo sentrum.

– Under strømprisdemonstrasjonen som var nå nylig kommer Sofia Rana bort til meg for å ta bilder av meg. Da gikk jeg bort til henne, og jeg spurte om hun kunne legge til i nettsaken deres fra juni at jeg har bidratt til å stoppe vaksinering av barn og ungdom, og reddet mange liv, sier Johansen.

Ifølge Lysglimt Johansen skal Sofia Rana da ha klikket helt, og begynt å hyle og skrike aggressivt.

– Da begynte Rana å hyle og skrike. «Kom deg vekk, rasist og nazist, og hvis du ikke kommer deg vekk nå, så slår jeg deg ned», skrek hun. Så jeg måtte bare le, og så gikk jeg.

– Hun Rana er hissig, veldig hissig, forteller Johansen.

Hva den nylige kollapsen i «Antirasistisk Senter» kommer av er ikke kjent, men det er grunn til å anta at de vil legge skylda på etniske nordmenn og hvite mennesker generelt. Det gjør de alltid.

Og, seriøst, det er en viss likhet som ikke kan underslås her.


Del innhold: