Oslo: Israel-fanatikere i harnisk over NRK-innslag

Norske kristensionister raser onsdag mot NRK. Statskanalen anklages for å være både nazister og antisemitter.

Årsaken til det kollektive tantrumet er at Shaun Henrik Matheson, som leder programmet Shaun på NRK P13, denne uken uttalte seg litt vel negativt mot staten Israel.

Blant annet skal Matheson ha omtalt Israel som «ræva» og sagt at staten praktiserer apartheid.

Resett:

Matheson begrunnet sin oppsiktsvekkende uttalelse med en udokumentert påstand om at Israel angivelig praktiserer apartheid

– Israel er en okkupasjonsmakt, det er et apartheidregime, der noen mennesker er mer verdt enn andre mennesker, og der disse andre blir utsatt for systematisk undertrykkelse, deres land blir stjålet fra dem, der de mister strøm og vann hvis de ikke oppfører seg ordentlig, hevdet han videre.

Han avslutter tiraden med å omtale Israel som «ræva».

– Vi må bare aldri glemme hvor ræva Israel er, det er sykt viktig at vi aldri glemmer det. Vi må aldri glemme hvor ræva Israel er.

Israel har, som andre liberale demokratier, likhet for loven. I tillegg praktiserer landets myndigheter politikk som tar sikte på å løfte ikke-jødiske statsborgere, for eksempel ved kvotering. Dette står i kontrast til de sterkt patriarkalske samfunnene som omgir landet.

Kritisert

Israel har høstet mye internasjonal kritikk.

Ifølge en FN-rapport fra mars 2019 ble over 80 prosent av til sammen 6.106 skadde demonstranter fra grenseprotestene på Gazastripen i 2018 skutt i de nedre lemmene av kroppen. Israelske soldater skal med fullt overlegg ha skutt de sivile demonstrantene for å lemleste, og kan med dette ha begått krigsforbrytelser.

Ifølge Gaza Ministry of Health måtte minst 136 personer amputere som følge av å ha blitt lemlestet av israelske soldater.

Blant ofrene for disse lemlestingene var ifølge FN en 16-årig skolejente som hadde viftet med et palestinsk flagg.

Marie-Elisabeth Ingres i Leger Uten Grenser (DSF) er blant dem som har påpekt hvor påfallende disse lemlestingene ved skyting er.

Noen vil kanskje mene at det er litt kjipt å holde på sånn. Andre vil åpenbart mene at det er helt innafor.

Men det er likevel en ironi i hvordan norske Israel-fans går fullstendig Greta Thunberg i denne saken. Med politianmeldelser av en programleder på NRK, og over 300 rasende liksom-klager til Kringkastingsrådet.

Ytringsfrihetens kvaler

Blant dem som har reagert kraftigst er Vebjørn Selbekk, sjefredaktør i Dagen. I en mildest talt hyklersk lederartikkel i egen avis anklager Selbekk NRK for «dehumaniserende antisemittisme».

Dagen:

Ordet jødehat er et alvorlig begrep. Det bør brukes med varsomhet. For ingen, aller minst det jødiske folk selv, er tjent med at det går inflasjon i bruken av denne betegnelsen. Men av og til er det helt nødvendig å kalle ting med dets rette navn.

Et slikt tilfelle oppstod på tirsdag da programlederen Shaun Henrik Matheson på NRK-kanalen P13 serverte det som var en eneste lang dehumaniserende antisemittisk tirade om Israel. Det som ble ytret inn i den NRK-mikrofonen er faktisk det verste vi har hørt fra vår statskanal noen gang. Og det sier ikke så rent lite.

Selbekk er som kjent over måte ivrig på ytringsfrhiet når det gjelder seg selv, og de som tilhører det samme miljøet som ham selv. Men det gjelder åpenbart ikke andre, som måtte mene noe annet.

Til alt overmål fremsetter Selbekk udokumenterte påstander om at jødene er «Guds utvalgte folk». Noe de riktig nok var en gang, for nærmere 2.000 år siden, men ikke etter den nye pakten.

Han avslører også sitt antijødiske ståsted veldig tydelig i setningen: «Og skulle en hjemmesnekret rakett lande et eller annet sted hos Guds utvalgte folk, så gjennomføres det grusomme hevnaksjoner hvor tusenvis av mennesker blir drept, gjerne barn.»

Her er det heller ikke snakk om en henvisning til israelske myndigheter, men direkte til jødene. Det er «Guds utvalgte folk», jødene, som er inhumane, hevngjerrige og som dreper mennesker for fote, gjerne barn.

Les også: Hvorfor feirer vi egentlig påske?

Det kan godt hende at Selbekk mangler noen sider i bibelen sin. For eksempel evangeliene, Jesaja, Apostlenes gjerninger og Paulus-brevene.

Kanskje har bibelsidene løsnet og falt ut under en fuktig karaokeaften på en turistbar i Tel Aviv, hvor Selbekk muligens har danset rundt med stråhatt og parasolldrinker. Men det er nok mer sannsynlig at han ikke har orket å lese boken. Tross alt er det ingen bilder i den.

Politianmelder

Organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) har onsdag politianmeldt NRK-programleder Shaun Henrik Matheson for hatytringer.

Resett:

Resett er kjent med at Bengt-Ove Nordgård, styreleder og Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred (MIFF) har levert anmeldelse til politiet av Shaun Henrik Matheson for brudd på bestemmelsen mot hatytringer. I anmeldelsen står det blant annet:

«Vi ber om at Shaun Henrik Matheson blir påtalt for brudd på Straffeloven § 185. Det fremstår for oss åpenbart at Matheson forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig framsatte diskriminerende og hatefulle ytringer. Det er skjerpende at ytringene kom i en offentlig radiokanal som endog er finansiert av våre skattepenger. 

Mathesons diskriminerende og hatefulle ytringer kom på bakgrunn av deres nasjonale eller etniske opprinnelse og deres religion.

Matheson forhåner israelere med å antyde at det aldri kommer gode nyheter der fra og med å omtale dem som «rævva». Det kommer jevnlig en strøm av gode nyheter fra Israel – medisinske og teknologiske nyvinninger som er til stor nytte for menneskeheten. Israel er det eneste landet i Midtøsten som er et fritt demokrati med et uavhengig rettsvesen.

Det er litt påfallende hvordan såkalte konservative, eller hva de nå enn er, klager over at konservative blir sensurert og ikke har ytringsfrihet. Samtidig er de selv akkurat like ille som venstreradikale sensurister, når de får høre noe de selv ikke liker.

Det er veldig rart.

Hva disse angivelig konservative ønsker seg er et samfunn hvor alle skal sensureres like mye. De ønsker ikke et åpent og fritt samfunn hvor folk kan uttrykke hva de egentlig mener.

Jeg har i utgangspunktet ikke noe mot MIFF og Conrad Myrland, de har nok de beste intensjoner. Jeg har heller ikke noe mot Israel eller jøder som sådan. Men ting går fullstendig over stokk og stein når det gjelder denne saken.

Det er åpenbart at de ikke forstår selv hvordan de bidrar til et mer lukket samfunn med mer sensur.

Sensuren som problem

I et åpent samfunn må alt kunne kritiseres, også i svært harde ordelag.

Å holde enkelte ting som «hellige kyr» hjelper ingen. Det fører bare til at folk ikke lenger kan ha en åpen debatt om aktuelle temaer.

Når sensurtrangen først begynner å feste grepet, og sensuren begynner å rulle, da er det ingen som kan vite hvem som er neste til å bli sensurert. Slik sett sager de bare over den greina som de selv sitter på. Det gjelder både sensurvenstre og sensurhøyre.

I denne saken står sensurvenstre og sensurhøyre og holder hender, mens de ser på at menings- og ytringsfriheten brenner.

Trolig gikk Shaun Henrik Matheson for langt på P13, men reaksjonene velter nå over i ren og skjær galskap. Nå vil sensuristene ha programlederen sparket, fordi han sa hva han mente.

Det kan nevnes at disse figurene utgjør et profesjonelt hylekor også ellers. De elsker å fremstå som indignerte i sosiale medier. Noe de gjør for å signalisere sin egen dydighet.

Andre igjen ser galskapen i det hele og mener det har gått for langt.

Vel, om noe så viser denne saken at norsk offentlighet er et fullstendig galehus.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: