Oslo: Politiet beslagla tapetkniv fra «høyreekstrem» Bring-ansatt

Torsdag opplyser nettstedet Filter Nyheter at politiet stoppet en angivelig høyreekstrem knivmann i Oslo. Saken viser seg å være misvisende.

Fredag den 2. oktober stoppet politiet en Bring-ansatt mann i Waldemar Thranes gate i Oslo. Mannen hadde gått gjennom Bergstien med en bag, og passert synagogen der.

Ifølge politiet hadde de observert mannen da han passerte gjennom Bergstien. Mannen skal ikke ha stoppet utenfor synagogen.

Da politiet stoppet mannen i Waldemar Thranes gate, spurte de hva han hadde i bagen. Mannen overlot bagen til politiet, som undersøkte innholdet i den. I bagen fant politiet en tapetkniv som mannen bruker i forbindelse med jobben som lagermedarbeider på Bring.

Mannen skal ikke ha hatt legitimasjon med seg da han ble stoppet. Så han identifiserte seg med å oppgi navn og personalia.

Denne tapetkniven ble beslaglagt fra den Bring-ansatte mannen.

Mannen var riktig nok ikke på jobb da kniven ble funnet.

Overfor Akroma.no opplyser mannen at han hadde glemt tapetkniven i bagen, fordi han bruker den samme bagen til arbeidsklær.

Den omtalte tapetkniven skal ifølge politiet ikke ha vært tatt frem fra bagen, holdt av mannen, eller brukt til å true noen.

Overdriver

Den omtalte saken er i seg selv relativt udramatisk.

En arbeider blir stoppet på fritiden med et arbeidsverktøy som er glemt i en bag.

Riktig nok er det ulovlig å bære kniv på offentlig sted i Norge. Men Filter Nyheter blåser hendelsen ut av alle proporsjoner.

Filter Nyheter skriver:

Høyreekstremist tatt med kniv ved synagogen i Oslo – deltok på nazistisk markering fem dager tidligere.

Men Filter Nyheter kjenner til at det oppsto en mer alvorlig episode noen dager etter den offentlige opptredenen:

Fredag 2. oktober oppdaget synagogens sikkerhetsfolk en mann som stanset opp i gata utenfor den jødiske menigheten og oppførte seg påfallende. Da politiet ble tilkalt, fant patruljen en kniv på mannen. Han skal ha nektet å oppgi navnet sitt.

Mannen, en 47-åring med sterkt antisemittiske holdninger, var en av de fire ekstremistene som noen dager tidligere hadde utført den offisielle markeringen for Den nordiske motstandsbevegelsen på samme sted.

Oslo politidistrikt opplyser at Filter Nyheter fikk innsyn i saken etter at den pågrepne mannen var avhørt, og alle fakta i saken var gjort rede for av politiet.

Blant annet skal Filter Nyheter ha fått kjennskap til hvilken type kniv det er snakk om, og at kniven er et arbeidsverktøy mannen bruker som terminalarbeider.

Likevel unnlater Filter Nyheter å opplyse om dette.

Det er som om det ikke passer inn med fortellingen de ønsker å skape.

På grunn av mannens antatte politiske sympatier ble Politiets sikkerhetstjeneste (PST) varslet rutinemessig.

Aktuell straffereaksjon i saken er et standard forelegg for å bære kniv på offentlig sted.

Fredag ettermiddag ble ansvarlig redaktør Harald Klungtveit i Filter Nyheter forelagt følgende spørsmål fra Akroma.no på e-post:

  1. Filter Nyheter fikk opplyst fra politiet at det er snakk om en tapetkniv som mannen bruker i forbindelse med sitt arbeid. På hvilket grunnlag vurderer Filter Nyheter at disse opplysningene ikke er relevante?
  2. Politiet opplyser at aktuell straffereaksjon i saken er et ordinært forelegg for ulovlig bæring av kniv. Hva er årsaken til at Filter Nyheter utelater dette?
  3. I hvilken grad har Filter Nyheter forståelse for at dere skaper unødig frykt og engstelse blant minoriteter med å presentere saken slik dere gjør?

Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: