Oslo: Politiet etterlyser forvaringsdømt antirasist etter grove overfall

Tirsdag melder TV2 at politiet etterlyser en forvaringsdømt antirasist i Oslo-området. Antirasisten skal ha angrepet norske kvinner og homofile.

Av og til vet jeg ikke riktig om jeg skal le eller gråte. Dette er definitivt én av disse tilfellene.

Ifølge TV2 ble antirasisten løslatt på prøve etter fem brutale overfall på unge kvinner i 2012. I fjor sommer skal han også ha overfalt en norsk homofil mann.

TV2:

I 2014 ble mannen dømt til seks år og fire måneder i forvaring av Borgarting Lagmannsrett. Lagmannsretten argumenterer med at «idømmelse av forvaring anses nødvendig for å verne samfunnet».

Sommeren 2018 ble mannen prøveløslatt under strenge vilkår. To år senere ble Edvin Eriksen (23) hans neste offer.

[…]

– Jeg hadde vært på studentfest i Torshovparken. Det var temafest, så jeg og to venninner hadde på oss glorier på hodet.

Edvin Eriksen viser fram en fargerik glorie i kjærlighetsfarger.

[…]

– Da kom det en gjeng bort til oss og begynte å kommentere gloriene våre. Spesielt min, fordi den likte de ikke så godt. Jeg sa at jeg er homofil og forsvarte meg selv. De ble mer og mer aggressive, for de kunne ikke skjønne at jeg stod og forsvarte noe sånt. Heldigvis kom jo bussen vår, så jeg og venninnene mine løp inn. Men de fulgte etter oss og fortsatte trakasseringen der.

Hvem er overrasket?

Et overvåkningsbilde fra bussen viser den prøveløslatte mannen, som Edvin beskriver som den mest aggressive i gjengen.

– Han tok tak i meg og skalla meg rett ned, forteller Edvin.

På legevakta måtte han sy fire sting i ansiktet og fikk konstatert hjernerystelse.

Vel. Jada. Joda.

Det er alltid så flott å blande ulike kulturer og holdninger. Hva kan gå galt, liksom? Antirasisme er jo så bra.

I et politiavhør innrømmet mannen at han skallet ned Edvin Eriksen på en buss i Oslo i august i fjor. Likevel slapp han å sitte i varetekt i påvente av rettssaken, der han er tiltalt for grov kroppsskade mot Edvin. Nå er mannen sporløst borte.

Politiet tar selvkritikk og etterlyser nå mannen i Åsted Norge.

– Det er klart, når vi ser sluttresultatet nå i ettertid skulle vi ønske at han var fremstilt for varetekt. Vi tar saken på alvor og har forståelse for at det er en belastning for fornærmede at rettssaken er utsatt og at tiltalte er på frifot, sier politiinspektør Lisa Mari Løkke i Oslo politidistrikt.

Politiet rotet det til, og dette ble resultatet. Den venstrevridde ideologien slår til igjen. Bokstavelig talt.

Overfalte fem kvinner

Men vent, det er mer. Politiet rotet det også til da antirasisten overfalte fem kvinner i Oslo i 2012.

Mannen som nå er etterlyst er dømt for fem overfall av unge kvinner på vestkanten i Oslo sommeren 2012. Åsted Norge har møtt én av kvinnene, som hadde vært på byen med gode venner da hun bestemte seg for å gå den korte veien hjem.

[…]

– Han satte et kne i ryggen min så jeg ble brukket ned. Så satte han seg oppå meg og tok kvelertak. Jeg sa at jeg ikke fikk puste, men han sa bare at jeg skulle holde kjeft, forteller hun.

– Jeg begynte å tenke at jeg måtte få igjen pusten for å komme fra dette i live. Takket være et selvforsvarskurs jeg gikk på som barn, skjønte jeg at det ikke er like lett å få kvelertak hvis jeg ligger på magen. Da klarte jeg å karre meg over på magen og gi et skrik.

Deretter klarte hun å sparke mannen i ansiktet og skrike én gang til. Da våknet en nabo som ropte ut av vinduet og skremte bort overgriperen.

[…]

Bare 20 minutter senere slo han til igjen.

[…]

Bare én kilometer unna ble ei ung kvinne brutalt slått i bakken idet hun låste seg inn i bygården der hun bodde. Overgriperen tok kvelertak og rev av henne buksa og trusa. I retten forklarer kvinna at det svartnet for henne og at hun var sikker på at hun skulle dø.

Også denne kvinna ble reddet av et tilfeldig vitne.

Politiet klarte å finne mannens DNA på den andre kvinna og en drøy uke senere ble han pågrepet. Det skulle senere vise seg at mannen i løpet av én måned hadde overfalt fem kvinner på gata i Oslo.

– I retten var det fokus på at det ikke var langt fra hjerneskade på flere av jentene fordi han holdt så hardt trykk rundt halsen på oss, forteller kvinna Åsted Norge har møtt.

I og med at dette er relativt unge kvinner bosatt i Oslo, er det overhengende statistisk sannsynlighet for at de fleste, eller alle av dem, er venstrevridde.

At de blir overfalt slik, av den antirasistiske drømmemannen sin, må ha vært litt av et sjokk for dem. Det er jo ikke sånn antirasister blir fremstilt i aviser og på TV.

Dette stopper likevel ikke de rasistiske hvite sytepavene fra å hate. De innser ikke sitt hvite privilegium, og forstår ikke at det de tror er overfall bare er berikende.

Edvin Eriksen er skuffet over at rettssaken er utsatt og at den tiltalte er på frifot.

– Han har jo vært inne hos politiet på avhør, og da må jo de ha vurdert at det er en risiko for at han ikke møter opp i retten. At han forsvinner, sier Edvin Eriksen.

Også kvinna som ble angrepet i 2012 er klar i sin tale.

– Han må få betale for det han har gjort og ta konsekvensen av det, sier hun.

Det er klart at Antirasistisk Senter og Human-Etisk Forbund har mye antirasistisk holdningsarbeid å gjøre her.

Hvite må lære seg at de er privilegerte, og at de er født undertrykkende på grunn av sin onde hvithet.


Les også Akroma.no anonymt på TOR:

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: