Østerrike vil innføre vaksinetvang for alle

Nå blir det tvang. Ingen skal slippe unna.

I et desperat forsøk på å vaksinere hele befolkningen med en vaksine som ikke egentlig fungerer så bra, mot et virus som åpenbart ikke er noe å ta særlig på vei for, varsler Østerrike nå strenge tiltak.

Ifølge den venstrevridde publikasjonen Politico varsler myndighetene i Østerrike nå en lockdown som kan vare i tre uker. Videre vil de fra 1. februar pålegge alle borgerne å vaksinere seg.

Ingen skal slippe unna vaksinene.

Politico:

Østerrike er blitt det første vestlige demokratiet som tyr til obligatorisk vaksinasjon som respons på en rekordstor økning i antall smittede som har oversvømmet sykehusene med alvorlig syke COVID-19-pasienter.

Kansler Alexander Schallenberg kunngjorde fredag ​​at covid-19-vaksinasjon vil være obligatorisk i Alperepublikken fra februar 2022.

Dette gjør Østerrike til det første europeiske landet – og et av de første landene i verden – som innfører obligatorisk vaksinasjon mot koronavirus.

Geniene fortsetter:

Det generelle vaksinemandatet er en siste utvei i et demokrati, men den kritiske situasjonen etterlot tilsynelatende regjeringen i Wien med få valgmuligheter.

«Den østerrikske regjeringen gjør dette veldig motvillig, men som kansleren har forklart, har han få andre alternativer», sa Martin McKee professor i folkehelse ved London School of Hygiene & Tropical Medicine.

«Hvis noen andre har en bedre idé, bør de si hva det er. Dette er en påminnelse om behovet for en «vaksine pluss»-strategi og viktigheten av å handle tidlig, så snart det er tegn til økende smittetilfeller.»

Dette kan ikke bli annet enn et helsikes show når februar kommer.


Del innhold: