Parler er nede, som forventet

Mandag forsvant det nye sosiale medier Parler fra internett, fordi de brukte serverne til Amazon. Det var en ventet hendelse.

Etter at president Donald Trump ble slettet fra Facebook og Twitter forrige uke, har millioner av mennesker søkt seg til nye sosiale medier som ikke driver politisk sensur.

Dette førte i første omgang til at tjenester som Gab og Parler ble overbelastet.

Deretter begynte Big Tech å reagere. Mobilappen til Parler ble slettet fra Google og Apple sine nettbutikker, for å hindre at folk begynte å migrere vekk fra de kontrollerte plattformene.

Parler fikk et ultimatum om å sensurere vekk Trump og folk som støtter ham, eller bli slettet.

Mandag morgen ble Parler sine servere koblet fra hos Amazon, hvor Parler hadde leid serverkapasitet. Dette har ført til at tjenesten nå er nede, og vil trolig være nede i flere dager.

CNN:

(CNN Business)Parler, the alternative social media platform favored by conservatives, now finds itself virtually homeless on the internet as Amazon (AMZN), Apple (AAPL) and Google (GOOGL) have all booted it from their platforms in a span of a little more than 24 hours.

Amazon said it would remove Parler from its cloud hosting service, Amazon Web Services, Sunday evening, effectively kicking it off of the public internet after mounting pressure from the public and Amazon employees.

Hendelsen skal altså ha skjedd etter press fra venstreekstreme aktivister og Amazon-ansatte.

Tenk for det arbeidsmiljø det må være på sånne steder. Masse sure kommunister som løper rundt og vil sensurere alt og alle som ikke er enige med dem.

Skjedd før

I oktober 2018 ble det nye sosiale mediet Gab stengt ute fra serverparker, fikk DDoS-bekyttelsen avsluttet og ble gjenstand for en kampanje fra propagandaindustrien over hele verden. Bakgrunnen var at Gab ikke sensurerte det som Big Tech beordret dem å sensurere.

Resultatet i 2018 var at Gab var nede i en ukes tid, før de igjen dukket opp med egen infrastruktur. Selvstendig var de langt sterkere.

På nyåret 2019 valgte Gab å endre arkitekturen sin, og de ble såkalt desentraliserte gjennom å omprogrammere kildekoden til Mastodon. Slik endte Gab opp som et digitalt festningsverk, som Big Tech i dag ikke har noen muligheter til å sensurere eller koble ned.

Parler burde gjort dette helt fra begynnelsen. Men det kan hende at de «konservative» ikke helt evner å ta inn over seg det alvoret i sensuren som ideologien kulturmarxisme fører med seg. Mange tror nok at bare de shiller nok for Israel, og gjør sitt ytterste for å fremstå som «anstendige» så vil de få kunne ha ytringsfrihet. Men slik er det ikke. Åpenbart.

Nå har Gab vokst så raskt de siste dagene, at hele tjenesten er treg. Men den virker.

Det verserer også mye konspirasjonsteorier og usannheter fra propagandaindustrien.

Men det beste kommer snart. Endelig splittes offentlig diskurs i vestlige land, også i Norge. Hvor Twitter-venstre endelig kan få ha plattformen sin, hvor de kan godhetsposere og spre løgner i fred.

Endelig får også skikkelige folk en mulighet til å ha en digital offentlighet, på Gab og lignende tjenester.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: