Parler-sjef sparket. Uklart hva som skjer videre

USA: Ifølge Fox News har styret i Parler sparket grunnlegger og utvikler John Matze. Parlers fremtid er nå uklar.

Ifølge et memo som ble distribuert til de ansatte i Parler, opplyste grunnlegger og utvikler John Matze at styret i Parler hadde vedtatt å gi ham sparken.

Fox News:

Den 29. januar 2021, vedtok styret i Parler som er kontrollert av Rebekah Mercer å umiddelbart avslutte min stilling som administrerende direktør for Parler. Jeg tok ikke del i avgjørelsen.

John Matze skriver videre:

Jeg forstår det slik at de som nå styrer firmaet har hatt noe kommunikasjon med ansatte og andre tredjeparter som dessverre har skapt forvirring, og som fikk meg til å komme med denne offentlige uttalelsen.

Les også: Parler er nede, som forventet

Motarbeidet

Videre opplyser Matze at han har blitt konstant motarbeidet de siste månedene. Blant annet viser han til hvordan Amazon håndterte plattformen Parler etter opptøyene i den amerikanske kongressen den 6. januar.

I løpet av de siste månedene har jeg møtt konstant motstand mot mine ambisjoner for produktet, for min tro på ytringsfrihet og mine ønsker for hvordan Parler bør administreres. For eksempel tok jeg til orde for bedre stabilitet og det jeg tror er en mer effektiv tilnærming til innholdsmoderering.

Matze skal også ha mottatt alvorlige trusler på grunn av sitt arbeid for ytringsfrihet. Dette førte til at han måtte ta med seg familien sin og gå i dekning på et hemmelig sted.

Parler fikk mye oppmerksomhet etter at tidligere president Donald J. Trump ble slettet fra Facebook og Twitter i januar.

Flere lignende, alternative plattformer som Gab og Minds har i likhet med Parler opplevd en stor pågang av nye brukere i januar, noe som fikk tjenestene til å fungere veldig tregt på grunn av overbelastning.

Parler opplevde nå i januar 2021 å bli slettet fra Amazon sine servere. Trolig fordi de ikke hadde tatt lærdom av hvordan Gab ble forsøkt fjernet fra nettet i oktober 2018.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: