Podcasten «Rett på sak» burde vært sendt på radio

En statskanal som NRK skal «reflektere hele befolkningen», så de burde gjøre nettopp det. I stedet gjør de alt mulig annet.

Det er fredag morgen, klokka er noen minutter over sju, og jeg starter dagen med å lytte på Documents «Rett på sak» med Rebecca Mistereggen, Christian Skaug og Erling Martinsen med flere. Episode 23 er faktisk den første episoden jeg virkelig har lyttet til. Noe som er litt flaut å innrømme, fordi jeg generelt sett er veldig glad i å lytte til podcaster.

Etter hvert som minuttene går sitter jeg i sofaen min med en kaffekopp og gliser bredt, virkelig bredt. Det er faktisk rett på sak, slik tittelen lover. Woke-galskapen får gjennomgå, USAs gamle grabukk Joe Brandon får unngjelde og søppelmediene får riktig godt med pepper. Gode greier.

Podcasten føres inn på lista mi over ting jeg liker å lytte på.

Hadde vi levd i et frisk og sunt samfunn ville denne podcasten vært sendt på NRK radio. Helst på morgenen, fordi jeg mener dette er oppkvikkende morgenradio i format og stilform. Det er raskt, det er spicy og jeg opplever at innholdet er en jumpstart på dagen. Så får de bare tilgi at jeg plasserer merkelapp slik.

Folk kunne hørt det i bilen på vei til jobb og skole. Men slik er det ikke. I stedet satser statsfinansierte NRK på overfladiske aktører som Sophie Elise og Fetisha Williams, når de kjøper inn podcastprodusenter som skal «nå ut til unge kvinner». Forstå det den som kan, eller orker.

Nå skal det sies at jeg ikke har noe å tjene på å skryte av verken Document eller podcastene deres. Særlig fordi jeg selv er en ivrig kritiker av den nye «venstresidens» sykofantiske og instrumentelle ryggslikking overfor hverandre. Jeg mener oppriktig at podcasten er ganske bra.

Samtidig har jeg en oppfordring til Document og andre aktører på den konservative høyresiden, og det er å søke innholdskonsesjon for å starte radio på DAB. Dette er i dag en søknadsprosess som går via Altinn, for å få tildelt en kanal på det ordinære DAB-nettet.

Hvis rike onkler og tanter vil sponse medievirksomhet, er det bedre å satse på skikkelig radio enn å kaste penger på flere nettsider og meningsløse årsverk.


Del innhold: