Politiet henlegger grunnløs anmeldelse fra Israel-fanatikere

Politianmeldelsen mot NRKs Shaun Henrik Matheson er henlagt. Henleggelsen er en klar seier for ytringsfriheten.

I starten av februar gikk norske Israel-fanatikere i fistel over at programleder Shaun Henrik Matheson i NRK P13 kritiserte den hellige kua deres på direktesendt radio.

Dagen, Document, Resett, Rights og MIFF ble til en kakofoni av indignert hysteri og høylytte ønsker om mer sensur. Akkurat som deres motpol Twitter-venstre pleier å gjøre.

Les også: Oslo: Israel-fanatikere i harnisk over NRK-innslag

I samme tidsrom hadde NRK også hisset opp sensur-venstre, med å invitere Helge Lurås fra Resett til Debatten på NRK1. Hylekorene konkurrerte i flere dager om å synge sine klagesanger høyest. Begge ville ha ytringsfrihet for seg selv og sine meninger, og sensur for dem som mener noe annet.

Det hele endte i en crescendo bestående av en klagestorm til NRK fra begge hylekorene. Akroma fikk innsyn i de elleville klagene, som omhandlet alt fra påstander om legitimering av høyreekstremisme, til anklager om nazisme og blasfemi.

Les også: NRK-sjokk: Les de elleville klagene til Kringkastingsrådet

For å toppe galskapen gikk MIFF til det skritt å politianmelde Shaun Henrik Matheson. De krevde tiltale og dom for brudd på den såkalte rasismeparagrafen. En til dels usammenhengende vegg av tekst ble sendt til politiet, full av lovord om Israel.

Ytringsfriheten måtte skrenkes inn ytterligere, med lov og dom. Med sensur skulle meninger og frie ytringer stoppes.

Ingen skal kunne si noe negativt om Israel eller trossystemet judaisme.

Hadde Matheson sagt noe tilsvarende om en annen jalla-stat nede i Midtøsten, ville neppe reaksjonene vært tilsvarende.

Men så, lørdag den 3. april meddeler MIFF at hele den kjempealvorlige kriminalsaken er henlagt. Det ble ingen sensur og straff. Ingen innskrenking av menings- og ytringsfrihet.

Det «konservative» hylekorets reaksjoner er som forventet. De reagerer på akkurat samme måte som Twitter-venstre alltid gjør.

Til og med den så ofte ellers prinsippløse dobbeltmoralisten Vebjørn Selbekk i Dagen innser at denne anmeldelsen ikke har noe hos politiet å gjøre. Da er det virkelig lavthengende frukt.

Sinte og sure

Som en klok mann en gang sa:

Konservative normies er idioter fra naturens side. Den eneste forskjellen på konservative idioter og venstrevridde idioter er at konservative normies har litt bedre instinkter. Men med én gang noe går utenfor instinktområdet mister de plottet.

Hvis ingen er der for å fortelle dem at de bør støtte all ytringsfrihet, vil de begynne å si at som en respons på at konservative blir sensurert og utestengt, må venstrevridde og andre fiender av dem også bli sensurert og utestengt.

I stedet for å gi alle mer menings- og ytringsfrihet vil de konservative idiotene at absolutt alle skal sensureres og utestenges like mye.

Det slår aldri feil.

Henleggelsen av politianmeldelsen mot Matheson har nå fått det «konservative» hylekoret til å stemme i på nytt. Som forventet.

Rights.no:

Det er nok ingen av våre lesere som har glemt Shaun Henrik Mathesons tirade mot Israel og jødene i NRK P13 den 2. februar i år. Den var så ille at NRK straks «avpubliserte» innslaget og deretter la seg langflat i Kringkastingsrådet, der NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen til og med måtte erkjenne at deler av innslaget var antisemittisk. Vi har tidligere omtalt saken her og her.

Det var heller ikke uventet at Shaun Henrik Matheson ble politianmeldt for brudd på straffelovens §185 som setter en strafferamme på 3 års fengsel for å fremsette diskriminerende og hatefulle ytringer.

[…]

Avgjørelsen er overraskende. På den ene side har vi en grunnlovsfestet ytringsfrihet her i landet og det var derfor prinsipielt helt feil at en bestemmelse som §185 ble innført. Men når Stortinget først har bestemt at slik skal det være, da må det være en klar forutsetning at like saker behandles likt.

Her hjelper det lite at artikkelforfatter Trond Ellingsen avslutter med å retorisk spørre om den såkalte rasismeparagrafen § 185 bør fjernes.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: