Miljøet rundt Document, Resett og Rights må konstant påminnes hvor viktig menings- og ytringsfriheten faktisk er. Hvis ikke mister de plottet og begynner å kreve mer sensur, i likhet med de totalitære kulturmarxistene.
I forrige uke ble det kjent at en imam i Drammen hadde kommet med litt politisk ukorrekte uttalelser på Facebook for noen år siden. Uttalelsene skal ha blitt skrevet i affekt i 2018 og 2019.
Den 27. juli i år valgte et politisk korrekt snøflak å politianmelde den frittalende imamen for «hatefulle ytringer».
Hendelsen ble deretter omtalt av Drammens Tidende. Trolig for å få klikk.
Saken har nå fått «konservative» SJWs til å reagere uvanlig kraftig. Et drøyt dusin følelsesladde artikler om hendelsen er nå publisert av Document, Resett og Rights.
I nær samtlige artikler fordømmes imamens politiske ukorrekthet. I kommentarfeltene til de angivelig konservative publikasjonene krever folk at imamen må miste jobben, og at lovene om «hatprat» må strammes inn ytterligere. Innstramminger som i andre rekke bare vil ramme de «konservative» selv og deres egen ytringsfrihet. Det ropes også på at den ytterliggående organisasjonen «Antirasistisk Senter» må «ordne opp».
Mentaliteten blant det «konservative» hylekoret er den samme som kan observeres hos de mest fanatiske kulturmarxistiske miljøene i Norge. Begge gruppene roper gjerne etter mer sensur, mer konsekvenser og strengere lover, bare for å dydsposere. De er noen skikkelige snøflak alle sammen, og de tåler åpenbart ingenting før de går helt i fistel.
Senest i februar i år gikk det samme «konservative» hylekoret amok med en klagestorm til Kringkastingsrådet, fordi NRK-journalist Shaun Matheson hadde sagt politisk ukorrekte ting på radio.
Les også: NRK-sjokk: Les de elleville klagene til Kringkastingsrådet
Nå, i denne saken om den politisk ukorrekte imamen i Drammen, er det stort sett forvirrede mennesker som reagerer emosjonelt på at deres hellige ku «jødene» er blitt offer for politisk ukorrekte ord. På et tidspunkt har disse fått for seg at det å være en sionist er ensbetydende med å være «anstendig» og «konservativ».
Ifølge en forvirret Hege Storhaug er imamen i Drammen også angivelig «høyreekstrem».
Dialogprest Ivar Flaten, som også leder Kirkelig Dialogsenter i Drammen, har rykket ut til forsvar for imam Noor Ahmad Noor. Han mener man må se utspillene i sammenheng med «uroen på Gaza».
– Dette er nok veldig vanskelig for presteskapet i Den norske kirke å akseptere, men dette handler om grunnleggende islamsk teologi, innvender Hege Storhaug.annonse
– Vi har fått en ny totalitær ideologi i Norge. Den er først og fremst høyreekstrem.
Storhaug peker på den iranske flyktningen Mehdi Mozaffari, som er professor emeritus dr.scient.pol. ved Århus Universitet i islamske studier i Danmark. Han har uttalt at islamisme, og det Hege Storhaug refererer til som totalitær islam, er tyrannisk, voldelig, ekstremt patriarkalsk og jødehatende.
– Og det er særlig jødehatet som gjør at den hører hjemme på samme side som nazismen, i tillegg til det patriarkalske aspektet. Og det kommer man ikke unna, sier Storhaug.
Trolig er det lite sannsynlig at denne imamen er noen tilhenger av hvit separatisme, hvit etnonasjonalisme eller noe lignende. Men i mangel på ordforråd velger mange å kalle alt de ikke liker «fascisme», «nazisme» og «høyreekstremt». TV-en har fortalt disse men eskene at sånne ting er noe de ikke liker, og dermed kobler de også andre ting de ikke liker til disse begrepene. Som i dette eksempelet hvor islam kobles til nazisme.
Dobbeltmoral
Jeg må innrømme at det er litt spesielt at disse miljøene, som ofte ellers klager over ytringsfrihetens kår i Norge, nå plutselig vil ha mer sensur av ytringer som de selv ikke liker. Dette er hykleri.
I slike tilfeller er det viktig å kunne tenke prinsipielt. Særlig når det gjelder ting som ytringsfrihet.
I prinsipiell forstand bør det være rom for alle meningsytringer, uten at dette reguleres av drakoniske og autoritære lover. Dette betyr at det som denne imamen har ytret på Facebook bør imøtegås med argumenter, i stedet for lover og straff.
Men en slik forståelse av prinsipper er tilsynelatende vanskelig for mange. Trolig kommer dette av at så mange mennesker i dag er helt avhengige av at TV-en kontinuerlig forteller dem hva de skal tenke, føle og mene. De må ha en konstant input og påminnelser om hva det er som gjelder. Dette gjør at de gjerne glemmer prinsipper og sammenhenger relativt raskt.
Får de ikke den mentale programvareoppdateringen sin med jevne mellomrom, går de tilsynelatende inn i en slags infantil automaton-modus, hvor de skriker etter mer sensur og statlig kontroll. Hvorpå de i neste øyeblikk ønsker mer ytringsfrihet for seg selv og sine.
Noen vil kanskje si at dette er en dobbeltmoral. Jeg vil si det samme. Men det er mer enn bare dobbeltmoral. Det er et grenseløst hykleri. De vil ha én regel for seg selv, og en annen regel for folk som ikke er som seg.
Ytringsfrihet er en absolutt. Enten så har man det, eller så har man det ikke. Når disse miljøene skriker etter mer sensur og statlig inngripen i folks meninger, kan det fort hende at de får akkurat det de ønsker seg. Da vil det være for sent for alle parter. Rettigheter som menings- og ytringsfrihet kommer ikke av seg selv. Slike goder er et resultat av lange og iherdige prosesser som ligger til grunn for det relativt frie samfunnet vårt.
Derfor bør vi som støtter ytringsfriheten, og som er avhengig av den i vårt daglige virke, også støtte imamer når de fremmer kontroversielle ytringer.
Les også Akroma.no anonymt på TOR:
akromaazzte7avtv.onion