Presseforbundet nekter å klage inn Fredrik Græsvik

Kritikkverdig oppførsel fra TV 2-journalist skaper krøll for privat presseorganisasjon. Generalsekretær nekter å bruke sin initiativrett i PFU.

Det er som forventet av disse miljøene.

Tidligere i år ble det kjent at TV 2-journalist Fredrik Græsvik hadde kontaktet finansmannen Eirik Furuseth, for å true Furuseth med negativ omtale grunnet en Facebook-post som Græsvik ikke likte.

Græsvik tok blant annet kontakt med Furuseths arbeidsgiver Finansco, og deretter idrettslaget som Furuseth er håndballtrener for.

Hensikten til Græsvik var å sørge for at Furuseth mistet jobben som straff for ytringer. Dette er en vanlig fremgangsmåte i disse miljøene, og slike aktører har prøvd det samme på meg også, gjentatte ganger.

Les også: Fredrik Græsviks utpressing kan lære oss noe nyttig

Nå nekter generalsekretær Elin Floberghagen i den private interesseorganisasjonen Norsk Presseforbund å bruke initiativretten til å klage inn Græsvik og TV 2 til Pressens faglige utvalg.

M24:

I et innlegg i Aftenposten, ber finansmann Eirik Furuseth generalsekretær i Norsk Presseforbund, om å ta opp en sak på initiativretten.

Det handler om at han føler seg urettmessig behandlet av TV 2s utenriksjournalist Fredrik Græsvik en helg i juni i år.

«Græsvik rev ned sin egen (og TV 2s) integritet og troverdighet. Gjennom sin oppførsel skapte han også interessekonflikter og utløste spekulasjoner om inhabilitet.», skriver han i innlegget.

[…]

Floberghagen har tidligere uttalt til Medier24 at PFU vanligvis ikke behandler saker om upublisert materiale, men at det er en mulighet til å se og klage på den journalistiske prosessen.

– Vi har ikke vurdert å bruke initiativretten i denne saken, da Furuseth virker fullt ut i stand til å klage selv, sier Floberghagen til Aftenposten.

Hun sier at dersom Furuseth ønsker å skrive en klage, kan PFU-sekretariatet hjelpe ham med å finne relevante punkter å klage på.

Selvfølgelig kommer ingenting til å skje i denne saken. Disse miljøene holder på sånn hele tiden, og denne gangen boblet det til overflaten fordi personen som ble utsatt for metodene har et velutviklet nettverk av samfunnstopper på SoMe.

Hadde dette skjedd med en vanlig person, ville ingen fått høre noe om det.

Vi må også huske at dette kommer fra de samme aktørene som pusher absurde ting som at:

 • Menn kan bli ekte kvinner.
 • George Floyd ikke døde av en overdose fentanyl.
 • Masseinnvandring fra MENA-land er bra for Europa.
 • Import av store mengder velgere er bra for demokratiet.
 • Utenlandskabler ikke gir nordmenn dyrere strøm.
 • Koronavaksinene er trygge og effektive, og vil gi flokkimmunitet.
 • Småunger kan være født som «feil kjønn».
 • Hvite mennesker er den største trusselen mot Europa.
 • Det er helt normalt å jogge rundt med vernestøvler og hammer, på byggeplasser, og i garasjene til folk.
 • Aliens flyr rundt i atmosfæren i pyramideformede romskip.
 • Teater-galgen utenfor den amerikanske kongressen 6. januar var en helt ekte galge, som var ment å henge folk i.
En symbolsk «galge» ble brukt av demonstrantene utenfor kongressen. FOTO: Tyler Merbler (CC 2.0)

Årsaken til disse problemene er at norsk presse er fylt til randen av folk som ikke kan noe.

De er for det meste mennesker som ikke har greid å ta et fagbrev eller en profesjonsutdanning, og som er avhengig av politiske nettverk på den ytre venstresiden for å kvoteres inn på arbeidsplasser i norske redaksjoner. Slik er det i Sverige også.

Mennesker som befinner seg i dette segmentet av befolkningen vil naturlig nok finne på mye rart, og utspillene til Græsvik, TV 2 og den private interesseorganisasjonen Norsk Presseforbund er eksempler på dette.

Derfor er det ingen grunn til å forvente at noen kommer til å løfte en finger i denne saken. De forsvarer hverandre.

Vi husker vel alle saken da en medarbeider i Dagbladet ble dømt for å denge ei dame, og deretter utøve vold mot politiet. Også i den saken ble vedkommende forsvart av bransjen og fikk fortsette.

Les også: Hva voldsdommen mot en journalist i Dagbladet kan fortelle oss

Hele opplegget er rammeskeivt, og det er helt utrolig at folk fortsetter å betale penger til disse aktørene.


Del innhold: