PST reduserer trusselnivået etter homsebar-skyting

Det er ikke lett å bli klok på norsk offentlighet. Hva de vil er av og til umulig å si.

Onsdag ble det kjent at PST nå reduserer det såkalte trusselnivået i Norge til «nivå fire», som er det nest høyeste nivået på skalaen de bruker.

Bakgrunnen for terrorfrykten er at de store mengdene med islamister som er importert for å lage mangfold, nå skaper krøll med Pride.

Islamister med bombebelte. ILLUSTRASJON: Murdoch Murdoch

NTB:

Terrortrusselnivået senkes, men er fortsatt høyt – kan bli mye politi i gatene

PST senker trusselnivået til nest øverste nivå. Situasjonen fremstår nå mindre uavklart, men det kan bli mye væpnet politi i gatene framover.

Det sa Roger Berg, fungerende sjef for Politiets sikkerhetstjeneste, på en pressekonferanse onsdag, fire dager etter masseskytingen i Oslo sentrum som tok livet av to menn og skadet mange.

Trusselnivået ble hevet til øverste nivå (nivå 5) etter angrepet. Det var på nivå tre før helga. Nå senkes det til nivå fire, som betyr at det er høy fare for angrep. Det er det høyeste nivået i en normalsituasjon.

– Dette betyr at flere aktører har evne og vilje til å gjennomføre terror i Norge, sier Berg.

– Endringen skyldes to aspekter. Det ene er potensielle andre følgeangrep knyttet til angrepet i Oslo. Det andre er potensielle inspirasjonseffekter som angrepet kan ha på andre trusselaktører, sier han.

Den underliggende årsaken til problemet med terrortrusselen er likevel ikke islamistene som sådan. Deres tilstedeværelse er kun et symptom, en virkning av noe annet.

Selve årsaken til terrortrusselen er at norsk politikk, norske medier, store deler av forvaltningen og akademia er fylt av mennesker som har forholdsvis lav IQ og dårlig impulskontroll.

Dette fenomenet gir seg utslag på flere områder. Høye strømpriser, naturødeleggende vindkraftutbygging, masseovervåkning, kanselleringskultur, politisk korrekthet og enorme statlige overføringer til såkalt tissekunst, er blant resultatene.

Vestlige land som Norge er i stor grad styrt av komplette idioter.

Flykter fra ansvarsposisjoner

Mye av forklaringen ligger trolig i såkalt hjerneflukt fra politikken. Mennesker med et normalt evnenivå hopper av politikken for å gjøre andre ting. De som blir værende igjen er de dumme.

Det oppstår dermed en synergieffekt, hvor de dummeste menneskene i samfunnet ender opp med mest politisk makt. Resultatet blir derfor veldig mange dumme vedtak og dumme politiske avgjørelser.

Les også: Bystyret erklærer Trondheim som atomvåpenfri sone

Forsøkene på å blande islamisme og Pride i gatene er et eksempel på denne dumheten. Enhver person med en IQ over 90 forstår at dette ikke kan fungere.

Det er heller ikke bare i politikken at hjerneflukt blir et problem. Vi ser det også på andre arenaer i samfunnet, som i mediene, politiet og rettsvesenet. Det har tilsynelatende oppstått et tak, en maksgrense, for hvor intelligent det er mulig å være og jobbe innen disse områdene.

Et kjent og nylig eksempel er juristen som jobbet ved våpenkontoret i Oslo, og som ble overfalt av en kollega fordi han ikke ville utføre vennetjenester for sjefen. Dette er sak som ble omtalt av VG i slutten av april.

Folk med et mer normalt evnenivå er innom slike steder kun i korte perioder, før de hopper av. De orker ikke å være der på grunn av primitiviteten som preger miljøene. Utbredelsen av tåpeligheter som frimureri gjør ikke situasjonen noe bedre.

Dumme ting, som at samfunnet fylles opp av islamister, blir derfor naturlig å forvente.

Løsningen er trolig å innføre IQ-tester for politiske posisjoner og andre maktposisjoner i samfunnet. Likevel er nok dette urealistisk å forvente.


Del innhold: