Redaktør hetses på nett: «Konebanker, narkolanger, psykopat»

[give_form id=»11241″]

Redaktør Bjønnulv Evenrud i gatemagasinet Folk er Folk hetses grovt på nett, etter at gatemagasinet publiserte fire korte kronikker. Blant annet blir redaktøren anklaget for å være psykopat og kriminell.

Hetsen kommer fra et «antirasistisk» miljø, rundt den sekteriske bevegelsen Human-Etisk Forbund.

Bakgrunnen for kampanjen mot redaktør Bjønnulv Evenrud, er at Evenrud gjorde et trivielt redaksjonelt valg i egen publikasjon. Hvor han lot fire aktører som ble utestengt fra Arendalsuka komme til orde med 3.000 tegn hver, inkludert mellomrom.

Les også: Kjøp gatemagasinet Folk er Folk

Hetsen mot Evenrud startet med at humanetiker kristne Kenneth Kandolf Haug i avisen Vårt Land publiserte et slags innlegg i avisen, hvor han forsøker å stemple Evenrud som «holocaustfornekter». Med seg på dette påfunnet har Haug fått humanetiker John Færseth.

Haug fremstiller Færseth som en slags ekspertkilde. Selv om Færseth ikke har noen formell kompetanse, eller formelle kunnskaper, om emnet det er snakk om.

Også andre har kastet seg på bølgen av hets mot redaktør Bjønnulv Evenrud.

Tvilsomt klientell

Den uhygieniske blitzeren Martin Knutsen hevder at redaktør Bjønnulv Evenrud «ga speed til unge jenter, løy og skrøyt og var bare ekkel».

I fjor gikk Martin Knutsen ut og oppfordret til syreangrep mot Eldorado bokhandel i Oslo. Fordi noen Knutsen ikke likte skulle holde et foredrag i bokhandelens lokaler.

Knutsen beskylder også redaktør Evenrud for å være psykopat.

Svindel- og bedrageridømte Bjørn Jarle Røberg-Larsen kaster seg også på hetsen av redaktør Evenrud. Arbeiderparti-politikeren prøver å stemple Evenrud som «holocaustfornekter». Uten at det er noe reelt grunnlag for dette.

Bjørn Jarle Røberg-Larsen ble for noen år siden dømt til seks måneder fengsel for underslag. Blant andre ting.

En anonym Twitter-konto stempler redaktør Evenrud som nazist. Selv om dette på ingen måte er riktig.

En annen anonym Twitter-konto prøver å stemple redaktør Evenrud som «konebanker».

Det er så man nesten ikke tror det man ser.

Såkalte antirasister skyr ingen midler når det gjelder å angripe mennesker som avviker fra de ideologiske direktivene deres. Selv erfarne pressefolk som Bjønnulv Evenrud får gjennomgå. Bare fordi han i ytringsfrihetens navn har sluppet til fire korte kronikker, fra mennesker som etablissementet ønsker å tie ihjel.

«Ekspert» John Færseth formaner

Den halvstuderte røveren og humanetikeren John Færseth har tatt seg tid til å skrive et innlegg i Dagbladet om saken. I tillegg skriver Færseth et innlegg på sin egen Facebook-side.

Færseth går langt i å stemple Evenrud som «antisemitt», «rasist» og «konspirasjonsteoretiker».

Færseth skriver:

Jeg synes synd på romfolkene som blir utnyttet til å selge et blad fullt av tekster av rasister, antisemitter, transhatere og konspirasjonsteoretikere. 

Selv blir jeg omtalt som «nynazist» av John Færseth. En påstand som han trekker tilbake når jeg spør hva han begrunner dette med.

I det minste blir jeg ikke stemplet som en konebanker og en narkolanger av Human-Etisk Forbund. Denne gangen. Kanskje neste gang?

Del innhold: