Religiøs mørkemann til Vårt Land: – Slakteloven er antisemittisk

[give_form id=»11241″]

En religiøs mørkemann i Oslo mener norske lover om fornuftig dyrevelferd er diskriminerende. Ifølge Vårt Land hevder han at norsk dyrevelferd er «antisemittisk».

Den usympatiske mørkemannen Ervin Kohn er i dag leder i foreningen «Det mosaiske trossamfunn» i Oslo.

Ifølge Vårt Land vil Ervin Kohn nå at dyr skal avlives på usympatisk vis i Norge, uten bedøvelse. Og han reagerer ifølge Vårt Land sterkt på at Dyrebeskyttelsen i Norge inntar en mer sivilisert holdning til slakting av dyr.

Tidligere har Dyrebeskyttelsen gått ut i Vårt Land og fordømt praksisen med halal- og kosherslakting.

Kohn mener at dette er «antisemittisk».

Hva nå enn det skal bety.

Barbariske ritualer

I dag bestemmer norsk lov at dyr som slaktes skal bedøves før slakting. Dette er på grunn av dyrevelferd.

Manglende dyrevelferd har alltid preget primitive kulturer verden over. Mye av dette henger fortsatt igjen i kulturer i Midt-Østen, samt enkelte kulturer i Afrika og Asia.

Vårt Land skriver:

Forstander Ervin Kohn er opprørt over Dyrebeskyttelsens forslag om forbud mot import av kosherkjøtt, og mener at kosherslakt bør tillates i Norge.

«Kosherslakt» betyr å slakte dyr uten bedøvelse. Fortrinnsvis med knivstikking.

Videre skriver Vårt Land:

– Slakteloven er antisemittisk som den er. Dersom Norge forbyr import av kosherkjøtt, er det et brudd på menneskerettighetene. Dyrebeskyttelsen mangler ikke frekkhet når de foreslår dette så kort tid etter avsløringene av hvordan forholdene for griser er flere steder i Norge, sier Ervin Kohn, forstander i Det Mosaiske Trossamfunn i Oslo.

Den kjente dyrevernorganisasjonen PETA har tidligere laget en dokumentar om såkalt kosher-slakt. En video publisert av PETA fra slik kosherslakt kan du se nedenfor.

Det advares mot svært sterke bilder.

Juridiske smutthull

At norske lover mot sånt barbari skal være «diskriminerende» mot religiøse mørkemenn, faller selvfølgelig på sin egen urimelighet.

Men selv om slik dyremishandling er forbudt i Norge, finnes det smutthull som gjør at uetiske matvarer likevel kan skaffes til veie. Løsningen som brukes er import fra andre land.

Noe som selvfølgelig er et politisk problem.

Med å tillate import av slike varer, bidrar norsk økonomi til å opprettholde slike barbariske praksiser. Og det er derfor ikke rart at Dyrebeskyttelsen reagerer.

«Antisemittisme»

Ervin Kohn sier til Vårt Land at norske lover, dyrevern og dyrevelferd er «antisemittisk».

Bruk av ordet «antisemittisme» er i all hovedsak forbundet med nazismen og Adolf Hitler.

Med å kalle noen antisemitt, sammenligner du dem med Adolf Hitler.

Noe som fremstår som absurd i denne saken. Dyrebeskyttelsen, norske lover og PETA har ingen forbindelser med sånne ting. Likevel prøver Kohn å trekke slike paralleller.

Hvis du ikke vil at dette søte lammet skal lide en grusom død, med å bli brutalt knivstukket, så er du bokstavelig talt Adolf Hitler. FOTO: Keven Law (CC-BY-SA-2.0).

Med å ty til slike karakteristikker av lovverk og dyrevernere, fordummer man bare debatten. I verste fall kan slike meningsløse karakteristikker skremme folk fra å ta til orde mot dyreplageri.

Noe som helt klart er uheldig.

Del innhold: