FOTO: Akroma.no.

Retrospill: Metal Slug

Det første spillet i Metal Slug-serien kom ut i 1996, som en eksklusiv tittel for Neo Geo-konsollen. Sammenlignet med andre spillkonsoller på den tiden var Neo Geo svært kraftig, og var primært tiltenkt barer, kaféer og arkader.

Spillbarheten til Metal Slug, og humoren som preger hele spillserien, har gjort spillene til kultklassikere over hele verden. Blant retrospillentusiaster blir serien regnet som å være obligatorisk.

Metal Slug 1 til 5 ble opprinnelig utgitt eksklusivt for Neo Geo-konsollen. Men titlene ble senere portet til plattformer som Sega Saturn, Sony Play Station, Play Station 2, Xbox, Android, iOS, PC (Steam) og Nintendo Switch. For å nevne noen. Spillet har også blitt portet til andre plattformer.

FOTO: Akroma.no.

Spillet er en typisk shoot ’em up-plattformer. Også kjent som en «shmup». I spillet skal du kontrollere en figur mens du skyter ned så mange fiender som mulig, mens du dukker unna kuler som de skyter på deg.

FOTO: Akroma.no.

Brettene er lange, og det er en del samfunnskritikk stukket inn i dem. Særlig hva gjelder fiendene som du møter på gjennom serien.

Ikke bare er spillbarheten bra i Metal Slug. Musikken i spillet er særlig godt forseggjort. Fra brett til brett varierer musikken fra metal til frijazz og progrock-spor, som virkelig setter stemningen.

Selv er jeg stor fan av Metal Slug-serien, og jeg mener spillene bare blir bedre og bedre for hver utgave. Kanskje særlig liker jeg 1 til 5. Men også Metal Slug 6 og 7 er veldig bra.

Metal Slug 6 kom i 2006 til Sega, og ble i september 2006 utgitt på Play Station 2. I 2008 ble Metal Slug 7 utgitt til den håndholdte konsollen Nintendo DS.

Del innhold: