Rødt har et Kjelsberg-problem

Ronny Kjelsberg ved NTNU i Trondheim er kjent for å spre rundt seg med vilkårlige anklager. Anklager som rammer både studenter og kolleger ved universitetet.

På sosiale medier liker Kjelsberg å hevde at navngitte personer ved NTNU er nynazister, antisemitter, fremmedfiendtlige og annet.

Anklagene er som hovedregel grunnløse, da Kjelsberg aldri kan dokumentere påstandene sine.

Da en av Kjelsbergs kolleger ved NTNU uttalte seg om noen trivialiteter til nettavisen Resett i fjor, haglet det med nedsettende karakteristikker og ufin omtale fra Kjelsberg på sosiale medier. Det var vitterlig ikke måte på hvor fæl kollegaen var som hadde uttalt seg til Resett.

Videre har Kjelsberg også prøvd å stemple en navngitt barneskolelærer i Trøndelag som antisemitt. Bare fordi barneskolelæreren har skrevet kritisk og innsiktsfullt om blant annet Palestina-konflikten, og om sionisme.

Som [tidligere?] fylkesleder for Rødt i Trøndelag har Kjelsberg høstet varierende begeistring. Noen Rødt-medlemmer jeg har snakket med i Trondheim har ingen formening om Kjelsbergs atferd. Mens andre i partiet omtaler Kjelsberg som «helt rusk» og som «en problematisk person for Rødts omdømme».

En fargerik figur

Som masterstudent ved NTNU har jeg selv opplevd å bli stemplet som nynazist av Ronny Kjelsberg i sosiale medier. Uten at disse påstandene kan begrunnes eller underbygges av Kjelsberg på noen måte.

Hvorpå jeg så meg nødt til å svare på Kjelsbergs vilkårlige anklager mot meg på Twitter.

Selv tar jeg ikke dette så tung. Men jeg oppfatter det som litt rart.

Den eneste gangen jeg har møtt Kjelsberg, var da vi delte samme heis en gang. Vi pratet ikke. Jeg tror ikke han kjente meg igjen.

Likevel gir Kjelsberg inntrykk på sosiale medier at han vet mye om meg som person. Blant annet med å spre konspirasjonsteorier om at jeg skal være tilknyttet nynazisme og annet.

Tidligere har jeg også svart Kjelsberg på Twitter, da han har skrevet stygge og nedsettende ting om meg. Jeg svarte med å inviterte ham på kaffe og kanelboller, for å prate som siviliserte mennesker. Han svarte ikke på det.

Rødt i Trøndelag

Partiet Rødt i Trøndelag har rett i veldig mye politisk. Særlig når det gjelder sosiale problemstillinger i samfunnet.

Men flere i partiet frykter at figurer som Ronny Kjelsberg bidrar til å skremme folk vekk fra partiet, og over til SV og Ap. Rødt er et parti som har mye verdifullt å bidra med. Eller rettere sagt er de et parti som kunne hatt mye verdifullt å bidra med.

Selv mener jeg at det er synd hvordan Kjelsbergs fremferd i sosiale medier bidrar til å trekke partiet ned i søla.

I disse dager får Rødt heldigvis ny fylkesleder, hvis jeg har forstått det riktig. Noe som kan være en positiv ting. Men hvorvidt dette egentlig skyldes Kjelsbergs ufine opptreden i offentligheten, vet jeg ikke.

Men jeg blir ikke overrasket dersom det har en sammenheng.

I alle tilfeller har Rødt et Kjelsberg-problem, som partiet burde rydde opp i.

Del innhold: