Session er en ny generasjon verktøy for kryptert chat

Med ny teknologi basert på blokkjeder lar Session deg kommunisere fritt uten mulighet for overvåkning. Verktøyet markerer starten på en ny generasjon krypterte verktøy for kommunikasjon.

Frem til nylig har løsninger som Signal, Telegram, GPG og lignende vært go-to-løsninger for folk med «feil» meninger i Norge.

Disse løsningene har lenge gitt folk muligheten til å kommunisere sikkert med andre, uten at myndigheter og andre tvilsomme aktører har hatt mulighet til å avlytte innholdet.

Problemet er at disse løsningene vil være lite hensiktsmessige fremover, nå som Stortinget har vedtatt å la e-tjenesten lagre metadata fra alle nordmenn.

Med å bruke slike metadata vil norske myndigheter kunne fastslå hvem som har vært i kontakt med hvem, og når.

Selv om norske myndigheter ikke kan fange opp hva som blir sagt, vil de kunne bygge opp såkalte nettverkskart over aktører som har «feil» meninger i Norge.

Myndigheters innsamling av metadata er med andre ord et problem for politisk dissens.

En løsning som ikke gir fra seg metadata vil naturlig nok gjøre myndigheters innsamling av metadata ubrukelig.

Det er her Session kommer inn i bildet.

Forbedringer

Session er bygget på det samme kryptografiske fundamentet som Signal, men med noen betydelige forbedringer.

Blant annet trenger du ikke å oppgi et telefonnummer for å bruke Session. Noe du må gjøre dersom du vil bruke Signal.

Ikke trenger du å oppgi navn, e-post eller noe annet heller. Session lar deg være så anonym som det er teknisk mulig å bli.

Videre kan du opprette nye profiler på Session når du trenger det. Hvis du vil kan du opprette en ny kryptert profil for hver ny samtale du har med noen.

Blir telefonen eller enheten din beslaglagt eller på annen måte stjålet, vil det heller ikke være spor på den som kan brukes til noe konkret. Dette kalles på fagspråk plausible deniability.

Dette gjør Session til et svært kraftig verktøy i kampen mot tyranni, politisk korrekthet og eventuelle forfølgelser fra korrupte myndigheter verden over. Kanskje særlig er dette aktuelt i totalitære stater som Iran, Kina og Sverige.

Retten til privatliv

Selv om du ikke driver med noe tvilsomt, er det alltid lurt å benytte sikre løsninger for kommunikasjon. Om så bare for å protestere stille og fredelig mot masseovervåkning.

Retten til privatliv og privat kommunikasjon er tydelig formulert i Grunnlovens § 102. Derfor er det å sikre din egen kommunikasjon med andre fullt ut lovlig. Det er også en aktiv praktisering av loven.

Så gi gjerne Session til ungene, kona, gubben, svigers, gamle tante Olga og onkel Kåre. Bruk det til å dele feriebilder fra hytta, matoppskrifter og annet. Bruk det på ren trass.

Du kan laste ned Session fra https://getsession.org/


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: