SIAN-aktivist dømt til 120 dager fengsel for spraying av rådhusvakt

Idiotisk direktefilming straffer seg. Det er bedre å filme først, klippe og laste opp senere.

Light-versjonen av den angivelige ytre høyresida begynner å bli mer og mer cringe. Ikke bare forveksler de symptomer og underliggende problemer i samfunnet, men de filmer seg selv direkte når de gjør ting som kan skaffe dem problemer.

Da en rådhusvakt prøvde å slukke en brennende koran utenfor trappa til Oslo rådhus den 19. desember i fjor, ble vekteren sprayet ned med «forsvarsspray» av Sian-aktivist Marius Fugelseth Rasmussen.

For dette ble aktivisten dømt i Oslo tingrett mandag til 120 dager ubetinget fengsel. I tillegg må Sian-aktivisten betale 25.000 kroner i erstatning til vekteren som ble sprayet ned.

Til alt overmål hadde Sian produsert og offentliggjort bevismaterialet i saken helt selv, med å sende det direkte på Facebook. Det hele er en fullstendig cringefest av en video.

Selv har jeg aldri helt skjønt greia med direktesending på Facebook og lignende. Det ødelegger videokvaliteten veldig mye med komprimering, og dersom det er noe man ønsker å kutte vekk eller legge til så er ikke dette mulig.

Direktesending er en idiotisk ting. Det er hovedsakelig for Insta-bimboer, furries og den type mennesker som fotograferer bryllup, dåp og konfirmasjoner utelukkende med mobilen. Ja, og for folk som liker å doxxe seg selv og legge ut bevismateriale når de gjør noe kritikkverdig.

Nettavisen:

Nå har Sian-aktivist Rasmussen blitt dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for grov kroppskrenkelse. Han må også betale 25.000 kroner i oppreisning til en av de fornærmede i saken, ifølge dommen fra Oslo tingrett. Det var Filter Nyheter som omtalte dommen først.

Ifølge dommen var videoer som Sian selv la ut i sosiale medier et av de viktigste bevisene i retten.

«Det er fremvist ulike videofilmer for retten, både fra overvåkningskameraer samt SIANs egne opptak, som gir et godt bilde av hendelsesforløpet», står det i dommen.

I tillegg kommer det frem at vekteren – en utenforstående person som bare gjorde jobben sin – endte opp med en permanent øyeskade etter det idiotiske påfunnet.

Vekteren er bare en helt vanlig fyr som går rundt i en underbetalt jobb for rundt 180 kroner timen.

Der står det også at vakten ble påført en netthinneskade som har medført smerter og lyssensitivitet. Han må jevnlig smøre øyet, og «skal muligens gjennomføre en laseroperasjon for at det skal bli helt bra», heter det i dommen.

I tillegg til situasjonen utenfor Rådhuset er aktivisten dømt for en hendelse som skjedde 4. mars i år, da han sammen med Sian-leder Lars Thorsen oppsøkte moskeer på Tøyen i Oslo i bil for å provosere muslimer med brennende koraner, skriver Filter Nyheter. Her ble det brukt spray mot en tilfeldig forbipasserende som forsøkte å stanse koranbrenningen, ifølge dommen fra Oslo tingrett.

Det hele er bare cringe.

I tillegg er det cringe å løpe rundt med «forsvarsspray», som stort sett bare er maling med mentol. I en virkelig trusselsituasjon vil ikke disse lovlige produktene som selges over disk ha noen særlig effekt uansett.

For det første oppsøker man ikke situasjoner hvor det kan bli bråk og problemer, hvis man kan unngå det.

For det andre er retrett og tilbaketrekking som regel det beste alternativet.

For det tredje er det alltid bedre å havne i fengsel enn på sykehus. Hvis det oppstår en usannsynlig situasjon hvor man virkelig bør bruke spray til å forsvare seg, er det bedre å bruke ekte pepperspray (eller gel) som Sabre Red, som er den politiet i Norge og andre europeiske land bruker. Er man virkelig i nød så tåler man en liten straff for å ha brukt ulovlig pepperspray, hvis det gjør at man slipper unna situasjonen med liv og helse i behold.

Å gå rundt med fake «forsvarsspray» og sprute det på vektere er bare idiotisk.


Del innhold: