Sinnaminister Tina Bru (H): – Nå er det faen meg nok. Hold kjeft!

Tina Bru (H) er sint og sur fordi folk ikke liker Lan Marie Berg (MDG). Hvorfor folk ikke liker Berg er ikke så nøye for ministeren.

Yrkespolitikere blir stadig mindre populære i Norge. Dette reflekteres i store mengder såkalt netthets.

Netthets er når folk skriver på Facebook hva de egentlig mener om yrkespolitikere.

Les også: Sveinung Rotevatn er så upopulær at han mottar trusler

Selvfølgelig er dette yrkespolitikernes egen feil. De fleste av dem er så fæle at det er vanskelig å like dem.

NRK:

«Jeg orker ikke mer. Virkelig. JEG ORKER IKKE MER! Nå er det faen meg nok. Hold kjeft!», begynner Facebookinnlegget til Tina Bru lørdag kveld.

Mengdene med hets som Lan Marie Berg utsettes for har blitt omtalt flere ganger, i flere år.

For kort tid siden omtalte VG et innlegg MDG-toppen skrev på Facebook om konflikten i Gaza, hvor hun uttrykte støtte til palestinerne.

Yrkespolitikere er trolig mindre populære enn yrkeskriminelle, selv om disse to gruppene har en del overlappende egenskaper.

En dukkert i virkeligheten

NRK prøver som forventet å male opp yrkespolitikerne som offer for det slemme folket. For å underbygge dette narrativet får de inn psykolog Fanny Duckert til å forklare hvor synd det er på yrkespolitikerne.

Professor i psykologi, Fanny Duckert, har skrevet bok om effektene av negativ medieomtale. Hun påpeker at sosiale medier ikke går an å skru av. Dermed blir presset konstant.

Duckert påpeker på generelt grunnlag at politikere flest er vant til å møte kritikk for politikken sin.

– Når det går over på personlig hetsing. Ikke deg som fagperson, men deg som privatmenneske, din identitet, din personlige moral. Hvor alt blir veldig ensidig hetsende inn i deg som individ. det vet vi er noe av det mest skadelige, sier Duckert til NRK.

Hun sier det er viktig at personer som opplever hets ikke blir sittende alene med det. Og at andre mennesker står opp mot hetsen:

– Det hjelper til å gi et korrektiv, og vise en mer komplisert sannhet. At disse rabiate ekstremperspektivene som lager mye støy, at dette ikke er delt av andre, sier Duckert.

Hvis ikke kan bildet som skapes bli for ensidig, sier hun. Derfor er hun glad for at statsråden offentlig forsvarer Lan Marie Berg.

Det er så banalt og forutsigbart at det nesten gjør litt vondt. Men det er tross alt NRKs oppgave å fremstille yrkespolitikere som troverdige og tillitsverdige figurer.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: