Siste: En eller annen dame på «Stortinget» vil noe

Hvem er disse menneskene, og hvorfor skal vi bry oss? Jeg vet ærlig talt ikke.

Men det er tilsynelatende noe som vi bør bry oss om.

Ifølge en rekke norske publikasjoner er kvinnen på bildet ovenfor visstnok relevant nå i helgen. Fordi hun har sagt noe, eller at hun vil noe.

Trolig er det noen uenigheter mellom byråkrater på det såkalte Stortinget.

Hvorfor vi skal bry oss om hva disse byråkratene sier, gjør og vil – er det ingen virkelig god forklaring på. Men de får uforholdsmessig mye oppmerksomhet.

Strengt tatt betyr det lite for oss vanlige folk hva disse figurene til enhver tid holder på med. Det som betyr noe er resultater.

Hva er «Stortinget?»
  • Det såkalte Stortinget er en bygning i Oslo.
  • Inne i bygningen jobber det byråkrater som kalles politikere.
  • Mange av byråkratene går kledd i dress og blanke sko, eller i fine kjoler.
  • Noen av byråkratene snakker i en mikrofon. Andre holder papirer i hånden, eller noe.
  • Av og til er de uenige om noe.
  • Norske mediers oppgave er å holde disse figurene relevante, med konstant omtale.
  • Trolig burde de bare gå hjem.
«STORTING»: Med noen lyskastere og neonskilt kunne denne bygningen i Oslo blitt et veldig typisk casino. FOTO: gcardinal (CC BY 2.0).

Irrelevante figurer

Hvem disse byråkratene som kaller seg politikere er, har dypest sett lite eller ingen relevans for folk flest. Hva de sier, hva de er uenige om, og hva de hevder at de vil, har også svært lite relevans for oss vanlige folk.

Teknisk sett er de bare en etat som forvalter noen penger.

Selv kan jeg navnet på mindre enn halvparten av personene som er på bildet nedenfor. Hareide, Ropstad, Grande, Solberg, Sanner, Høie, Isachsen, Raja og Rotevatn. Resten vet jeg ikke hva heter. Jeg vet at Solberg er såkalt statsminister, at Sanner er finansminister, og at Høie er helse- og omsorgsminister. Hva de andre gjør aner jeg ærlig talt ikke.

HVEM ER DISSE FIGURENE?: Feite kvinner og androgyne menn. Hva de sier og vil er selvfølgelig revnende likegyldig. FOTO: Trygve Indrelid/NTB (CC BY-NC 2.0).

Og det bryr meg egentlig ikke heller.

Selv deltar jeg ikke i valg med å stemme. Fordi jeg vet at det dypest sett ikke spiller noen rolle hvem av disse som titulerer seg som hva.

Det angår meg ikke hva de gjør. Trolig angår det mest bare dem selv.

For min del kan disse innlatende skapningene bare rusle ned på puben, og bli der. Trolig ville det strengt tatt ikke hatt så mye å si fra eller til.

Norge fungerer sånn halvveis som det er allerede. Systemet er laget sånn at ting i stor grad går automatisk. Det skal derfor ikke være nødvendig å fikse så mye mer på ting.

Hvilke oppgaver denne gjengen egentlig utfører, er vanskelig å si noe konkret om. Både stortingsmeldinger og stortingsproposisjoner er for tiden bare fulle av «fluff». Uvesentligheter og bagateller, som objektivt sett bare burde få ligge.

Norske medier burde derfor slutte å dekke denne gjengen. Slutte å skrive om dem, som om de er autoriteter med relevans. For det er de ikke. Det disse driver med er stort sett bare dillball. Dagsorden kan helt fint settes med helt andre ting.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: