Skryter blant annet av å ha egen leilighet. Men har i realiteten ikke det.
En giftesyk John Færseth (48) gikk tirsdag ut på Twitter med ønsker om en kone.
Blant lokkemidlene han skryter av er egen leilighet, familiehytter, en gamer-PC og stor boksamling.
Men ved nærmere undersøkelse viser det seg at Færseth på ingen måte har egen leilighet. Ifølge Folkeregisteret er sjarmøren bosatt i en leilighet som faren eier.

Les også: Viral video: Morsom og sint mann i Oslo
Det som videre gjenstår å skryte av er familiehytter. Altså hytter som familiemedlemmer eier. Samt en støvete gamer-PC og en «stor boksamling».
Les også: Krakilsk løsbart-mann avslørt som John Færseth (47)
Som boksamler selv tør jeg gjette på at boksamlingen hans bare er random gamle bøker fra et loppemarked, som står til pynt i en hylle fra IKEA.
Men dette stopper likevel ikke potensielle golddiggers.

- John Færseth er en sint mann med bart i Oslo
- Har en rosa mobiltelefon
- Oppgir å ha en gamer-PC
- Kan være i besittelse av en skinnvest
- Bruker hvite tennissokker i sandaler
Hypergamiens problem
Kvinner er fra naturens side tiltrukket av menn med ressurser og makt. Dette for å skape ideelle forutsetninger for eventuelt avkom.
På fagspråk kalles dette fenomenet hypergami.
Hypergami (av gresk hyper – over, gami – ekteskap) vil si at man gifter seg med en person av høyere klasse, sosial status eller økonomisk status enn en selv. Det brukes særlig om den utbredte tilbøyelighet i en lang rekke kulturer for kvinner å «gifte seg opp» med menn som er rikere eller på annen måte mer privilegert enn kvinnen selv. Dette forekommer for eksempel noen steder i India. Det kan også brukes mer folkelig om en som gifter seg med en som er rik eller berømt for å oppnå fordeler.
I en kultur med preferanse for hypergami, der menn foretrekker kvinner med samme eller lavere status og kvinner foretrekker menn med samme eller høyere status, blir menn med lav status og kvinner med høy status klemt ut av ekteskapsmarkedet.
– Wikipedia
I våre dager betyr dette at kvinner søker menn med penger og status.
Noe som på mange måter vanskeliggjør kjønnsmarkedet for rike og privilegerte kvinner, som kan være kjønnskvotert opp og frem i samfunnet.
Samtidig vanskeliggjør det også kjønnsmarkedet for menn som har lav sosioøkonomisk status. Altså menn som Færseth, som til tross for en slags status som ekspert med hvit krage, likevel faller utenfor på grunn av sosioøkonomiske forhold.
Noe som er veldig synd. Jeg mener John Færseth definitivt burde hatt en søt og snill kone. Alle mennesker fortjener å bli elsket.
Klasseproblem
Min teori er at Færseth kan ha rotet seg ned på trygdeklasse-status, på grunn av manglende yrkesmessig tilhørighet.
Dette til tross for at Færseth er godt utdannet, relativt oppegående og sikkert en omsorgsfull mann.
Dette bør han rette opp i med å gi seg selv et forståelig yrke.
Selv merker jeg også hypergamien i Norge. Som lastebilsjåfør er jeg arbeiderklasse, og tenderer opp mot den lave middelklassen på grunn av de nye og bedre vilkårene i transportbransjen. Men det er uansett en såkalt blåkragejobb.
Dette betyr at kvinner i arbeiderklassen gjør fremstøt mot meg på kjønnsmarkedet. Men ikke kvinner i middelklassen, fordi arbeiderklasse er for lavt for dem.
Likevel er jeg godt over trygeklassen på kjønnsmarkedet, og ender dermed ikke opp som en såkalt incel. Som John Færseth.
Dette er grunnleggende strukturer i samfunnet, som vi av ukjente årsaker ikke lærer om på skolen. Men som vi kan lære mye om under høyere utdanning. I det minste teoretisk sett.
Les også Akroma.no anonymt på TOR:
akromaazzte7avtv.onion