Medier24 med utpressing og rasisme mot Abid Q. Raja

Hvor langt er norsk mediebransje villig til å gå for å skaffe seg penger? Tilsynelatende har de ingen problemer med utpressing og rasisme mot en minister.

Den 5. april publiserte ansvarlig sjefredaktør og administrerende styredirektør Erik Waatland i Medier24 noe som klart fremstår som en trussel mot kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

Dette var direkte pinlig fra medieminister Abid Raja. Han har åpenbart ikke forstått alvoret.

Den truende teksten om «alvoret» forsterkes med et bilde av Waatland selv, hvor han ser sint og truende ut.

En uttalelse fra Dagbladets administrerende og ansvarlige sjefredaktør Alexandra Beverfjord rett ved siden av, understreker på en måte trusselen mot Raja.

Beverfjord skriver:

Dagbladets jobb er å drive journalistikk. Også der den oppleves som ubehagelig.

Det er altså snakk om «alvor» og «ubehagelig journalistikk».

Har Medier24 og Dagbladet noe snusk på Raja som de ønsker å bruke til en skandalisering, dersom Raja ikke blar opp pengene de ønsker seg?

Vil Dagbladet ødelegge Rajas politiske karriere dersom han ikke betaler dem for å holde kjeft?

«Hodet i sanden»

Uttalelsen fra Erik Waatland kommer i kjølvannet av at Waatland tidligere har oppfordret kultur- og likestillingsminister Raja til å donere en milliard kroner til «krisehjelp» for mediebransjen. Herunder også til Waatlands egen publikasjon Medier24.

I løpet av de siste to ukene har det også vært en lang rekke negativt tenderende artikler på Medier24 om kultur- og likestillingsminister Raja.

Blant annet ble en artikkel om Abid Q. Raja, med klart rasistiske undertoner, publisert nå den 3. april. Teksten er skrevet av Carl Fredrik Stenstrøm, generalsekretær i Norsk Bransjeforening for Onlinespill (NBO).

RASISTISK: Medier24 gjør narr av Abid Q. Rajas pakistanske opphav med å skrive «stikke hodet i sanden». Den rasistiske uttalelsen gjentas i både ingress og brødtekst. FOTO: Skjermdump fra Medier24.

Retorikken spiller klart på ørken og islam.

Ifølge oversikten The Racist Slur Database er sand-retorikken koblet opp mot uttrykk som «sandmonkey» og «sandnigger». Klart rasistiske uttrykk.

Det er selvfølgelig lett å trekke assosiasjoner til mafiavirksomhet når man observerer sånne ting.

En mediebransje som må permittere, og som mangler kapital i en krisetid, vil trolig gå veldig langt for å holde seg flytende. Tilsynelatende så langt at den tyr til utpressing og hatretorikk mot politikere.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: