Store Blå tar avstand fra Donald Trump

En Twitter-melding fra den amerikanske presidenten Donald Trump vekker denne uken reaksjoner. I Twitter-meldingen omtaler Trump den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg som «en lykkelig jente».

Ifølge nettsiden VG.no har både Krompen og Store Blå reagert på utsagnet.

Store Blå går også under kallenavnet «Erna Solberg», og fungerer som statsminister i Norge. I mangel på noe bedre.

VG.no skriver:

Natt til tirsdag delte USAs president Donald Trump et klipp av talen med den ironiske teksten «hun virker som en veldig glad ung jente som ser frem til en lys og fantastisk fremtid. Så fint å se».

Videre skriver VG.no:

Norges statsminister Erna Solberg fortalte pressen tirsdag at hun ikke synes noe om Trumps’ respons.

– Jeg synes alle politiske aktører bør la være å sjikanere folk som har tydelige meninger. Det er en 16 år gammel jente med et sterkt engasjement. Hvis du er president i USA så er kanskje ikke Greta Thunberg din største utfordring, sier Solberg.

Ukontroversielt

Uttalelsen fra Trump kommer i etterkant av en svovelpreken som Greta Thunberg avholdt denne uken i USA, i forkant av en FN-konferanse. Under talen oppførte Thunberg seg påfallende og merkelig. Mange har spekulert i at hun kan ha vært veldig sliten.

Les også: Creepy unge med creepy beskjed

Den amerikanske presidenten ville trolig høstet kritikk uansett hvordan han reagerte på hendelsen.

I etterkant av Twitter-meldingen har en rekke snakkende hoder anklaget den amerikanske presidenten for å harselere med svenskenes hellige klimaprofet.

At Store Blå nå kaster seg på hylekoret, og fordømmer Trump, kommer neppe som noen overraskelse. Tross alt handler norsk politikk om å være politisk korrekt – ikke å være saklig og faktuell.

Hyllest fra Krompen

Kronprins Haakon har ifølge VG.no kommet med hyllester av den noe underlige klimaaktivisten Greta Thunberg.

VG.no skriver:

Kronprinsen Haakon er selv til stede under klimatoppmøtet i New York og snakket med norsk presse tirsdag ettermiddag norsk tid.

– Jeg synes det er viktige temaer hun trekker opp og hun gjør det på en måte som er emosjonell og som gjør at vi blir følelsesmessig berørt, sier kronprinsen.

– Så synes jeg vi skal gjøre henne den tjenesten at vi snakker om de temaene: Om klima- og miljøutfordringene, om det som forskningen sier og at vi prøver å holde fokus på de tingene, fortsetter han.

I stedet for å påpeke det åpenbare, nemlig at Thunberg er en marionett for mektige aktører, vender Krompen halen etter vinden.

Det kunne vært greit om Krompen tok tak i problemer som plast i havet.

Men siden land som India og Kina står bak det meste av utslipp av plast i havet, er det ikke politisk korrekt å snakke om det.

Ifølge en rapport om havplast, vil det være mer plast enn fisk i havet i løpet av 2050. Men dette ser ikke ut til å bekymre norske størrelser.

https://www.ellenmacarthurfoundation.org/publications/the-new-plastics-economy-rethinking-the-future-of-plastics-catalysing-action

Kanskje vil problemet med plastutslipp fra den tredje verden bli nevnt en gang i fremtiden. Inntil da får vi ønske lykke til med å få Kina til å undertegne noen Parisavtale.


Les også Akroma.no anonymt på TOR:

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: