Slik unngår du Politiets nettpatrulje

Å kritisere yrkespolitikere på nett kan nå føre til at du får problemer med politiet. Heldigvis finnes det gode metoder for å holde våre uniformerte helter på avstand.

Anonymitet på nett har blitt stadig viktigere i en tid hvor store teknologiselskaper som Facebook, Google og Twitter selger informasjon om brukerne til reklamebyråer og nettsvindlere.

Nå er det også viktig å holde informasjonen din vekk fra statlige aktører, som Politiets nettpatrulje. Sørlig hvis du liker å uttale seg kritisk om regimet eller yrkespolitikere.

Med å skjule identiteten din godt nok vil du kunne kritisere inkompetente yrkespolitikere på nett så mye du orker, uten at politiet kan finne ut hvem du er.

Når politiet ikke kan finnne ut hvem du er, har de heller ingen å straffeforfølge.

Enkelt og trygt

For å kunne kritisere yrkespolitikere på nett trenger du et par helt enkle hjelpemidler til å begynne med.

Du trenger:

  • Litt av kryptovalutaen Monero
  • Et virtuelt og anonymt telefonnummer
  • En kryptert og anonym e-postadresse
  • Tor-nettleseren
  • En god VPN

La oss komme i gang.

Første steg er å skaffe deg litt av kryptovalutaen Monero (XMR). Denne skaffer du lettest med å først skaffe litt Bitcoin, og så veksle denne til Monero som du lagrer på en wallet-app på telefonen din eller noe. Monero kan i motsetning til andre kryptovalutaer som Bitcoin ikke spores tilbake til deg.

Andre steg er å laste ned Tor-nettleseren, slik at du kan besøke internett anonymt. Fra Tor-nettleseren kjøper du et anonymt, virtuelt telefonnummer som du betaler for med Monero. Dette kan du kjøpe fra tjenester som Telnum og andre.

Tredje steg er å skaffe deg en anonym og god VPN og e-postadresse. Denne vil kryptere og obfuskere internetttrafikken din, også når du ikke bruker Tor-nettleseren. Dette kan være viktig for å ikke legge igjen ting som kan spores eller identifiseres når du gjør andre ting på internett. ProtonVPN er et bra alternativ, fordi den lar deg registrere deg anonymt, og de har gode funksjoner også for brukere som vil benytte tjenesten gratis. I tillegg får du en kryptert og anonym e-postadresse hos ProtonMail, helt gratis.

Fjerde steg er å registrere en anonym profil på Facebook, med å bruke det anonyme, virtuelle telefonnummeret som du har kjøpt for Monero. Facebook har en egen nettadresse som lar folk koble til tjenestene deres anonymt.

Bare lim inn en av følgende nettadresser i Tor-nettleseren din:

  • facebookcorewwwi.onion
  • facebookwkhpilnemxj7asaniu7vnjjbiltxjqhye3mhbshg7kx5tfyd.onion

Når du har limt inn denne adressen kommer du til Facebooks startskjerm for å opprette profiler eller å logge inn. Det du vil gjøre her er å opprette en ny profil. Når du får spørsmål om navn, så bare dikter du opp et navn.

Tjenester som Fake Name Generator kan være praktisk å benytte her. Her kan du også velge nasjonalitet, og verden ligger bokstavelig talt for dine føtter.

Folk flest i Norge heter Jan, Bjørn, Per, Ole, Lars, Anne, Inger, Kari, Marit og Ingrid.

De vanligste etternavnene er Johansen, Olsen, Larsen, Andersen, Pedersen, Nilsen, Kristiansen, Jensen, Karlsen, Johnsen, Pettersen og Eriksen.

Trenger du profilbilder så kan du finne gratis bilder av mennesker på tjenester som Pixabay.

Hils på Jan Johansen, som sier hva han mener på nett. FOTO: Public domain (CC0).

Gratulerer, du er nå anonym

Nå gjenstår bare å nyte den nye friheten din til å ytre hva du egentlig mener på nett.

Alt du trenger å gjøre er å logge inn på den nye Facebook-profilen din, via Tor-adressen i Tor-nettleseren. Gjerne mens du lar en VPN være koblet på i bakgrunnen også, sånn i tilfelle du vil gjøre andre ting på nett også.

Nå kan du besøke dine favorittgrupper på Facebook, eller lage noen grupper selv.

Uansett hva du skriver med denne anonyme profilen vil ikke verken Facebook eller politiet kunne finne ut hvem du er. Men vær forsiktig, ikke del informasjon som kan røpe hvem du egentlig er. Slik informasjon kan trekkes ut fra fotografier du deler fra telefonen eller lignende, det kan også trekkes ut fra Facebook dersom du ikke slår av stedstjenester.

Hvordan slår jeg på eller av stedstjenester på Facebook?


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: