Spår stort boligprisfall – varsler katastrofe

Idioter som har tatt opp gigantiske lån for å betale kunstig høye boligpriser sliter. En mulig kollaps av boligprisene er spådd fremover.

Har du en slitsom og underbetalt systemjobb, hvor du attpåtil må være politisk korrekt for å få knappene og glansbildene dine?

Har du latt deg lure til å ta opp mange millioner i boliglån, for å kjøpe en bolig som egentlig er verdt noen hundre tusen?

Kanskje har du tatt de dødelige koronavaksinene som ikke virket, og i tillegg har latt deg narre til å kjøpe elbil før en langvarig energikrise?

Vel, da har jeg nyheter til deg. Du er på godt norsk føkka.

VG:

SBABs sjeføkonom Robert Boije sier til Aftonbladet at det er uværsskyer.

– Skulle alt eskalere i høst og Europa gå inn i en vanskelig depresjon, er risikoen at det smitter over på Sverige. I en slik situasjon risikerer vi å få høy inflasjon, høye boligrenter og høy arbeidsledighet – samtidig. Da får selv jeg vondt i magen, sier Boije avisen.

Ifølge hans statistikk falt prisene for både leiligheter og eneboliger i den svenske hovedstaden med rundt 12 prosent forrige måned.

En leilighet som tidligere gikk for seks millioner kroner, har dermed falt 720.000 kroner i verdi. Også i resten av Sverige har boligmarkedet kjølnet.

Selv om prisene i Stockholm faller mest, viser den nye statistikken fra SBAB og Booli at prisen på eneboliger faller i alle landets regioner. 

Ifølge statistikken falt juliprisene på eneboliger i Midt-Sverige med 6,6 prosent mens Malmö-regionen var ned drøyt fire prosent. Det, skriver Aftonbladet, betyr at den negative prisutviklingen nå er på linje med prisfallet man så under finanskrisen i 2008.

– Når vi ser på vår prognosemodell og tar hensyn til historiske mønstre så kan vi ikke utelukke et sammenlagt prisfall på rundt 20 prosent. Utviklingen vi ser nå er tung, sier Robert Boije til Aftonbladet.

Han er ikke overrasket med tanke på den kraftige prisoppgangen under pandemien. Sjeføkonomen mener mye taler for at den negative utviklingen fortsetter de neste månedene.

Jepp. Folk som har latt seg styre av trender, uten å tenke langsiktig, har fått et kjempeproblem. Et virkelig kjempeproblem.

La oss si at boligprisene faller med 20 prosent, kanskje i løpet av året, og dette får fart på inflasjonen. Da vil en familie med 5 millioner i lån kunne ende opp med over en million av dette lånet i tom gjeld.

Attpåtil kommer økte strømpriser, dyrere mat, dyr bensin og og økt arbeidsledighet.

Det er allerede rasjonering på bensin i Norge.

FOTO: Privat.

Kanskje folk tror at det hjelper å putte papirlapper i valgurnene for å «bytte regjering», og at de liksom kan stemme vekk problemene sine?

I det minste har folk tv å trøste seg med, inntil myndighetene kutter strømmen.


Del innhold: