Stealth camping er en glimrende hobby

Godt gjemt oppe i skogen et sted, hvor ingen vet at du er. Det er hva det handler om.

Mørke klær i nøytrale farger som sort, brun, grønn og mørk grå. Ingen bål som lager røyk. Ingen synlige lykter. Viktigst av alt: Ikke bli sett av noen. Ingen skal vite at du er der, og når du drar skal ingen kunne se at du har vært der.

Stealth camping eller geriljacamping handler om å ikke bli lagt merke til. Dette gjør også hobbyen mer spennende enn vanlig camping.

Ta med en bok eller noe bra lesestoff, og bare nyt freden og roen.

Det beste av alt er at det er fullstendig lovlig i Norge, takket være allemannsretten i friluftsloven.

Jeg er helfrelst.

Likevel har jeg mye å lære og mye å øve på for å perfeksjonere kunsten. Heldigvis blir jeg bedre etter hvert.

Bare det å lage mat eller koke kaffe må skje stille og uten røyk. Gassbrenner er derfor det jeg har med meg.

Søndag fikk jeg også besøk av en nysgjerrig rødrev. Det er første gang jeg har sett rev på så nært hold. Jeg la ikke merke til at den kom luskende før jeg hørte noen svake lyder i kvister på bakken.

Idet jeg tittet opp sto den regnvåte reven omtrent to og en halv meter unna meg, og stirret intenst rett på meg med gule øyne. Vi begge frøs til et øyeblikk. Tok liksom mål av hverandre. Deretter begynte den å snuse på sekken min som lå like ved, mens jeg husjet på den.

Jeg innså at jeg var inntrengeren i dens hage.

Ikke før jeg kastet en gren i lynget bortenfor den, ruslet den oransje krabaten avgårde mens det stoppet flere ganger for å se skuffet tilbake på meg. Kanskje tok den det litt fornærmelig opp at jeg i øyeblikkets hete kalte den et «udyr».

Trolig hadde den kjent lukta av maten jeg hadde laget tidligere.

Etterpå var jeg bare glad det ikke var en grevling eller ei gaupe.

Lærdommen fra møtet med reven er å alltid holde sekken min lukket, og ikke ha den liggende på bakken like bortenfor. Noe jeg egentlig har lært før, men som jeg åpenbart har glemt.

For min del gjør jeg det gjerne igjen, men jeg vil være bedre forberedt på at lokal fauna kan komme og hilse på. Nå i sommerhalvåret kommer jeg til å utnytte fritiden til å gjøre så mye stealth camping som jeg kan, fordi jeg har en del bøker å bli ferdig med.


Del innhold: