Sveinung Rotevatn er så upopulær at han mottar trusler

Alle hater yrkespolitikere. Det er ingen som liker dem.

Ifølge en dom fra Sogn og Fjordane tingrett er en mann i 50-årene dømt til 90 dager fengsel for å sende trusler til yrkespolitiker Sveinung Rotevatn via Facebook.

Den statlige norske TV-kanalen NRK opplyser at mannen også må betale 5.000 kroner i saksomkostninger.

NRK:

Statsadvokat Frederik G. Ranke seier dommen er den tredje på kort tid som etablerer eit høgare straffenivå for dei som trugar myndigheitspersonar.

– Det er vi tilfredse med, seier Ranke til NRK.

Statsadvokatembetet har hatt fleire slike saker dei siste åra som har hamna i retten.

– Det har vore eit jamt trykk av trugslar mot myndigheitspersonar sidan Facebook blei stort i Noreg. Sidan 2007–2008 har det vore ein merkbar auke, seier Ranke.

Norske yrkespolitikere generelt er blitt så upopulære de siste årene at straffenivået for å sende trusler til dem er blitt skjerpet.

Fakta
  • Norske politikere er svært mislikte fordi de er i utakt med folket.
  • Politikerne tenker bare på seg selv og sin egen karriere.
  • De gjør hva som helst for å lande internasjonale toppjobber etter endt politikerkarriere.
  • De fleste politikere er ikke egentlig kompetente til å ta beslutninger.

Ideelt sett burde vi ikke hatt noen politikere til å begynne med. Det finnes andre og trolig langt bedre styringsverktøy for å løse problemer i samfunnet. En mulig løsning er et meritokratisk system, hvor fagfolk treffer rådsavgjørelser på sine respektive fagfelt.

På den måten unngår man hindringer i form av endeløse diskusjoner på Stortinget.

De gamle romerne hadde en løsning med at de satte demokratiet til side når de måtte håndtere en krise. Da valgte de ut en kompetent leder som skulle ta ansvar. Denne rollen var en borgerplikt.

Et eksempel på dette er at Folkehelseinstituttet (FHI) burde tatt over styringen av koronatiltak i Norge allerede fra dag én. Da hadde vi fått en brå nedstenging av landet i begynnelsen, og kunne trolig myket opp litt mer etter hvert. Med dette kunne vi unngått konkurser, unødig smittespredning og annen elendighet.

Men takket være en drøss med politikere, ministre og andre endte vi opp med en økonomisk katastrofe som vil prege Norge i svært lang tid fremover.

Dette beviser bare at politikere er et unødvendig og fordummende mellomledd i beslutningsprosesser. Politikere er avleggs. Vi bør helt klart finne på noe nytt.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: