TaPPeliNo: Isabelle Eriksen dømt til fengsel

Norske medier er som kjent veldig inkompetente og dobbeltmoralske. Noe som typisk kommer til syne i forbindelse med straffesaker.

Influenser Isabelle Eriksen er nylig dømt til 90 dager fengsel, for å ha kastet et glass i ansiktet på en fyr. Norske medier hysjer ned saken, og anonymiserer influenseren.

Les også: Toppblogger og tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Isabelle Eriksen dømt for vold, igjen

Samtidig henger de samme mediene ut folk med fullt navn og bilde, bare fordi de er anmeldt.

YouTuberen «TaPPeliNo» foretar her en gjennomgang av saken.

Merkelig anonymisering

I videoen spør TaPPeliNo om det er på grunn av Vær Varsom-plakaten at norske medier har valgt å anonymisere Eriksen. Svaret på det er åpenbart nei. Det finnes ingen presseetiske holdepunkter for å anonymisere henne i denne saken. En sak hvor det foreligger dom fra lagmannsretten, og vedkommende er en offentlig person.

Derimot finnes det presseetiske holdepunkter mot å identifisere folk som bare har blitt anmeldt. For alle kan jo bli anmeldt, av hvem som helst, når som helst, av hvilken grunn som helst.

Slik jeg kjenner norske medier, så skyldes anonymiseringen av Eriksen at mediene gjennomgående har større empati med kvinner. Noe som kommer av en grunnleggende (og feilaktig) forestilling om at kvinner aldri kan gjøre noe galt. Særlig kvinner som er å regne blant medienes yndlinger.

Takk til TaPPeliNo for en god gjennomgang av saken.

Del innhold: