Trøndelag: KrF-nestleder trekker seg grunnet «feil» mening om Ukraina

KrF-nestleder skrev på Facebook at å sende våpen til Ukraina kun skaper et blodbad. TV-avhengige mennesker raser nå over dette.

Å gi uttrykk for at Vesten kanskje ikke bare er snille og at Russland kanskje ikke bare er slemme, og at ting kan være mer nyansert, er upopulært. Slik er det også i Trøndelag KrF.

Fredag meldte KrF-nestleder i Trøndelag, Daniel Myhren Hovind, at han trekker seg fra vervet som nestleder. Dette skjer etter press fra KrF-fylkesleder Geirmund Lykke. Årsaken til at Hovind nå trekker seg er at Hovind hadde skrevet på Facebook at det kanskje ikke har vært en god idé å utstyre sivile i Ukraina med militære våpen, fordi dette vil føre til et blodbad – noe som det faktisk også har ført til.

Hovind omtalte også marionettregimet til president Volodymyr Zelenskyj i Ukraina som, vel … et marionettregime.

Dette falt ikke i god jord hos KrF-ledelsen, som tok kontakt med Hovind for å gjenta påstander fra tv-en, og samtidig be Hovind slette innlegget sitt. Hovind valgte derimot å la innlegget sitt stå, og valgte heller å trekke seg som nestleder.

Adressa:

Bakgrunnen for konflikten mellom Lykke og Hovind er et Facebook-innlegg der Hovind ga sin analyse av krigen i Ukraina.

Hovind skrev blant annet at «Russland er presset opp i et hjørne» av Nato og kalte Ukraina et «vestlig marionetteregime». Sterkest reaksjon vakte det at han beskrev Ukrainas motiv for å gi våpen til folket sitt: «Det er nok en strategi for å skape et blodbad for å skaffe sympati».

Isolert sett har Hovind åpenbart helt rett når han påpeker at å sende våpen til sivile i krigssoner, og dermed gjøre de sivile til partisaner i krigen, vil føre til et blodbad. Genèvekonvensjonene er jo rimelig klare på hvordan disse tingene fungerer.

Samtidig har norske medier pushet et ensidig helgenbilde av sankt Volodymyr Zelenskyj. Ifølge norske medier er Zelenskyj helten over alle helter i hele verden. Å påpeke at Zelenskyj kan ha gjort noen dårlige vurderinger blir derfor oppfattet som kjetteri, i beste fall.

Skarpe reaksjoner

Det er ikke bare Geirmund Lykke som har reagert negativt på at Hovind mener noe annet enn det som er godkjent. Kjefteglefsa Olaug «Bolla» Bollestad kastet seg også inn i debatten med fordømmelser av Hovind.

Både fylkesleder Geirmund Lykke og tidligere stortingsrepresentant Øyvind Håbrekke kom med kraftig kritikk mot nestlederens innlegg. Også KrF-leder Olaug Bollestad reagerte på Hovinds utspill.

– Vi er krystallklare i vårt syn. KrF fordømmer Putins angrep på Ukraina. Putin ene og alene har ansvaret for invaderingen av Ukraina. Vi er nå vitne til grusomme scener i Ukraina, uttalte Bollestad til Adresseavisen.

Olaug bollestad sitter i et helikopter og kjefter på en reporter. FOTO: Landbruks- og matdepartementet.

På Facebook har en rekke personer reagert med sinne på innlegget til Hovind. Det ser ut til å for det meste være sinte boomere.

«Noen må konfrontere KrF med at de har sånne i sine rekker», skriver en person.

«Jækla IDIOT», skriver en annen.

«Idiot! Reis til Sibir og bli der. Slava Ukraina! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦», skriver en tredje.

Noe som må være en sint humanetiker skriver «Mye spenne tankegods, og en del som virker søkt, litt konspi».

Som vi ser er de negative reaksjonene for det meste bare emosjonelle utbrudd. Trolig fordi innlegget til Hovind ikke er i tråd med budskapet som de ser på tv. Heldigvis har det ikke vært bare fordømmelse av Facebook-innlegget til Hovind. Mange har kommet med støttende og nyanserende kommentarer.

«Tøft å kunne stå for noe annet en hva flertallet sier. Vi trenger en debatt i alle fall.👍», skriver noen.

Andre kommer med kommentarer om at de er enige med Hovind, og begrunner dette med saklig argumentasjon. På Facebook har fylkesleder Truls Olufsen-Mehus i Troms og Finnmark KrF delt innlegget.


Del innhold: