Trondheim: Cheesy vaksine-propaganda virker ikke

I cheesy videoer med cheesy mennesker og cheesy musikk prøver Trondheim kommune å prakke på meg cheesy vaksiner. Det hele er utrolig cheesy.

Trondheim kommune har et lager med eksperimentelle vaksiner som de nå prøver å bli kvitt. For å gjøre dette har de laget noen kleine videoer hvor de har betalt noen idrettsutøvere for å shille vaksinene til menn i aldersgruppen 25 til 39 år.

I tillegg prøver kommunen å lokke folk med gratis billetter for å se noen menn sparke rundt på en ball oppe på Lerkendal.

I et intervju med Adresseavisen røper vaksinekoordinator Birgit Reisch på Sluppen at dette til nå ikke har fungert særlig bra.

Adressa:

Det er særlig én aldersgruppe hun ønsker møter opp fremover.

– De i alderen 25 til 39 år ligger dårligst an. Der er det fremdeles en del som mangler både dose én og to.

– Hvorfor er det så vanskelig å få denne gruppen til å møte opp til vaksinasjon?

– Det kan jeg ikke si for sikkert. Jeg vet rett og slett ikke, sier Reisch.

Trondheim kommune har prøvd å oppfordre dem som er mellom 25 og 39 år til å vaksinere seg, blant annet ved å tilby gratisbilletter til Rosenborgkamp.

– Kommunen har også laget en videosnutt som ligger på Youtube med flere Rosenborgspillere og Klæbo som oppfordrer de til å ta vaksinen, sier Reisch.

– Vi vil gjerne ha tak i de i denne aldersgruppa, så da gjør vi alt vi kan for å få de inn.

Vel, en mulig forklaring kan være at denne aldersgruppa er såpass digitale at de evner å tilegne seg relevant informasjon for å ta informerte beslutninger.

Folk stuper som fluer

Ifølge Legemiddelverkets nyeste rapport (fra 26. oktober) om medikamentene fra BioNTech/Pfizer og Moderna, er det i Norge rapportert om 3.445 tilfeller med alvorlige bivirkninger fra de eksperimentelle medikamentene.

Til nå er det rapportert om 217 dødsfall rett etter vaksinasjon, hvorav 14 av disse personene var under 60 år.

Videre er det rapportert om 188 tilfeller av perikarditt (betennelse i hjerteposen) og 102 tilfeller av myokarditt (betennelse i selve hjertemuskelen).

Medier verden over rapporterer om en plutselig økning i akutte hjerteproblemer. Sveriges Radio kunne melde om en slik økning torsdag den 14. oktober.

Det samme skjer i USA, hvor amerikanske sykehus oversvømmes med alvorlige syke personer som ikke har Covid-19.

Nyhetsbyrået AP melder lørdag at 11 personer kollapset med hjertestans under en rapkonsert i Texas. Åtte av disse er nå erklært døde. Dette er ikke akkurat normalt.

Avisen The Times melder om en kraftig og «mystisk» øking i akuttpasienter med blokkerte arterier i Skottland.

I India melder avisen Hindu Times om en plutselig og svært kraftig økning i unge mennesker som får hjerteattakk.

Alle disse hendelsene kobles til vaksinene.

Infantile holdninger

Når medier og kommuneoverlegen i Trondheim prøver å få folk til å ta disse medikamentene, til tross for den faktiske usikkerheten, vitner dette om hvor barnslige og infantile holdninger disse aktørene har. Det er som om de nekter å innse at mange mennesker ønsker å ta informerte beslutninger basert på fakta, ikke følelser.

Vi er ganske mange som evner å skille rett fra galt med utgangspunkt i logiske resonnementer og grunnleggende konsekvensetikk. Vi er ikke ute etter å føle oss som «flink gutt» eller «flink jente» basert på hvor lydige og servile vi er overfor en oppfattet autoritet.

Når vi vet at disse vaksinene med stor sannsynlighet er mer helseskadelige for oss enn selve viruset, da blir det enkelt å velge bort de tvilsomme vaksinene.

Jeg har selv hatt koronaviruset, og for meg var det bare noen dager med litt lett hodepine og relativt milde influensasykdommer. Hadde jeg derimot tatt de eksperimentelle medikamentene så kunne resultatet blitt langt verre.


Del innhold: