Trondheim: Nifse Ronny med nye, skumle planer

Vil at folk som ikke kjører bil også skal betale bomavgift, over skatteseddelen.

Jeg har alltid vært enig med Rødt og venstresida om én ting, og det er å putte alle som er idioter i gulag. Kommunismen har helt rett i akkurat dette. Derfor har jeg alltid vært støttende til kommunistene i Rødt i Trondheim, fordi vi er så enige om det med gulag.

Akkurat denne ene tingen er også omtrent alt jeg er enig med dem om. Det meste annet er jeg stort sett uenig i.

Nå vil Rødt og Ronny Kjelsberg at også folk som ikke kjører bil skal betale bomavgift. Trolig er det for å øke skattetrykket og påføre folk mer utgifter. Dette er et forslag jeg derimot ikke kan stille meg bak.

Adressa:

Jeg er nemlig gjerne med på å betale nødvendige oppgraderinger av fylkesveien, men da vil jeg betale det via skatteseddelen. Det er finansieringsmodellen velferdsstaten vår er bygget på. Bompenger er for det første en flat skatt hvor fattig og rik betaler likt. Det er veldig usosialt. For det andre vil om du bor noen hundre meter på ene eller andre siden av bomstasjonen, avgjøre om du må betale i det hele tatt. Det er rimelig tilfeldig.

[…]

Dersom stat, fylker og kommuner ikke har råd til å utføre helt grunnleggende oppgaver som å gi oss trygge veier, er det på tide å reversere litt flere av Ernas skattekutt. I et progressivt skattesystem er det de med den sterkeste ryggen som må ta de tyngste børene. Jeg tror de fleste nordmenn synes det er en mye mer rimelig og rettferdig finansieringsmodell. 

At et rødgrønt flertall både på Stortinget og i fylkeskommunen ikke klarer å snu den negative utviklingen under Solbergregjeringen når det gjelder finansieringen av den felles infrastrukturen vår, er en falitterklæring.

Skumle planer der, altså.

I praktisk forstand blir dette som å legge veibruksavgift også på skatteseddelen, fordi det skal være likt for alle. Dette forslaget er trolig heller ikke langt unna.

Selv er jeg mer der at jeg vil ha såkalt selektiv beskatning, hvor folk selv kan velge hva de ønsker å betale skattepenger for.

Les også: På tide å lufte idéen om selektiv beskatning


Del innhold: