Trondheim: SIAN-demo viser at ungdom behandles ulikt grunnet klasseforskjeller

Mandag kveld ble politiet i Trondheim brutalt angrepet av et hundretalls venstreekstreme hooligans. Slagvåpen og gjenstander fløy gjennom lufta idet politiet trakk seg tilbake.

Bakgrunnen for opptøyene i Trondheim mandag kveld var at organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) holdt en liten appell på Torget, midt i bysentrum.

Det endte med at et hundretalls venstreekstreme hooligans gikk amok på stedet omtrent klokken 18.30 mandag kveld.

Politiet i trønderhovedstaden måtte etter kort tid trekke seg tilbake bak en vegg av skjold, idet voldsutøvelsen eskalerte.

Trolig ingen konsekvenser

I Trondheim kan venstreekstreme hooligans brutalt angripe politiet med vold, trusler og sjikane uten å egentlig risikere straff.

Hvis normale folk hadde stilt seg opp på samme måte, og kastet ting på politiet og ramponert politibiler, ville det selvfølgelig blitt aldeles månelyst med blålys og batonger.

Men slike ting gjelder ikke for venstreekstreme hooligans i Trondheim. De kan stort sett gjøre akkurat hva de vil.

Politiet kunne uten problemer ha ryddet opp i situasjonen, med å få inn forsterkninger. Men dette ble ikke gjort.

Trolig vil ikke voldsutøverne bli etterforsket på bakgrunn av videoopptakene til Adresseavisen heller. Selv om politiet har truet med dette.

Årsaken til dette er at voldsutøverne som gikk til angrep på politiet i denne saken gjerne består av middelklassens politiske broilere. Figurer som skal opp og frem i norsk politikk.

Flere som var til stede under motdemonstrasjonen mot SIAN har sentrale politiske verv og posisjoner i Trondheim. Blant annet i kommunen. Andre er sønner og døtre av mektige LO-pamper og lokale størrelser. De er etter alt å dømme untouchables.

Klasseforskjell

Sammenlignbare tumulter med politiet har også nylig funnet sted i Trondheim.

Nå i helgen havnet en stor gruppe ungdommer på utefest ved Hestsjøen også i en konflikt med politiet.

Tilsynelatende har disse ungdommene bakgrunn fra arbeiderklassen. Politiske broilere fester ikke slik. Og det betyr at politiet tør å vise litt muskler.

Men når det gjelder politiske broilere som angriper politiet i Trondheim sentrum, fremstår politiet derimot som passive.

Ifølge Adresseavisen sier politiet at det «var unødvendig» å angripe politiet under SIAN-demonstrasjonen mandag. Mens det samtidig brukes helt andre ord om de ungdommene som var på fest oppe ved Hestsjøen i helga.

Ungdommene på utefesten fremstilles som langt farligere og verre, selv om det bare endte med litt snus og tyggis på politibilen.

Noen er åpenbart likere for loven enn andre i Trondheim.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: