Trondheim: To luringer står frem som «vitner» i Eikrem-saken

To av luringene bak Eikrem-saken står nå frem som «vitner», og har liksom sett Øyvind Eikrem bruke humorkontoen på Facebook. Det er en slags siste krampetrekning fra en forfeilet kampanje.

Folkene som sto bak kampanjen mot førsteamanuensis Øyvind Eikrem i Trondheim har avslørt seg selv. I en artikkel i avisa Nidaros onsdag 4. november står Anne Aasback og Malin Fævelen frem som «varslere» og «vitner» i saken.

De to hevder å angivelig ha sett Eikrem bruke den humoristiske Facebook-profilen det er snakk om. Og det attpåtil i møter oppe på NTNU.

Nidaros skriver:

Stipendiatene Anne Aasback og Malin Fævelen sier at de har sett førsteamanuensis Øyvind Eikrem bruke den mye omtalte Facebook-kontoen som har deltatt i rasistiske debatter på nett.

Anne Aasback og Malin Fævelen er stipendiater ved Institutt for sosialt arbeid ved NTNU og står nå fram og sier at de er øyenvitner i den mye omtalte Eikrem-saken.

– Vi har begge vært øyenvitner til at han har vært innlogget på den omtalte profilen, på jobb. Det skjedde ved to anledninger i fjor høst, da vi satt bak ham på møter, sier Anne Aasback.

20. februar i år publiserte Filter Nyheter påstander om at Øyvind Eikrem, førsteamanuensis i psykologi ved NTNU, har brukt en Facebook-konto under et pseudonym til å hisse opp rasistiske nettdebatter.

Facebook-profilen skal ha brukt minst tre ulike navn: Først Einar Tambarskjelve, så Einar Tamburi, og til slutt Dwayne Elizondo Camacho.

Filter Nyheter gjengir noe av innholdet fra Facebook-profilen, hvor det i poster blant annet kommer fram at det er skrevet at en asylsøker «kan jobbe i bomullsåkeren» under en slavedriver, samt kommentarer som «svarte svin».

Profilen har også trykt «liker» på en omtale av Erna Solberg som «landsmorderen». Ved en anledning skal profilen også ha delt innhold fra nettstedet til organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen.

Ifølge «vitneutsagnet» skal de to luringene angivelig ha sittet bak Eikrem og spionert på ham.

Attpåtil skal dette ha skjedd i møter på institutt for sosialt arbeid, hvor oppmerksomheten til både de to stipendiatene og Eikrem selv åpenbart måtte være påkrevd noe helt annet.

Kampanje

Jeg vet meget godt hvem som står bak den omtalte humorprofilen på Facebook. I lys av dette fremstår «vitneutsagnet» fra de to luringene helt absurd.

Det hele er på nivå med sånne Nigeria-brev, som mange nordmenn får som e-post. Hvor det hevdes at du har arvet en diktator eller noe, og at det må overføres penger til en konto i Lagos for at formuen din skal utbetales til deg.

Typisk underskrevet med titler som «doktor pastor» eller «attourney general doktor».

Det er så gjennomskuelig at det er vanskelig å se for seg hvor korka de som skriver disse tiggerbrevene på e-post må være.

Slik er det også med kampanjen mot Eikrem. Det er så korka at det er vanskelig å se hvordan de som står bak kan ha tenkt at ingen ser hva de prøver på.

Videre er det unektelig slik at Trondheim er min bakgård. Det er bygda mi. Nysgjerrig som jeg er så er det vanskelig at jeg ikke får nyss i hva som foregår.

Og ting foregår.

Én av de tingene som foregår i Trondheim er det beryktede nettverket med SV og Rødt. Disse må ikke forveksles med den egentlige venstresida i Trondheim, som er både oppegående og allright.

Nettverket med SV og Rødt i Trondheim huser en del interessante personligheter. Både oppe på NTNU og i kommunen. Den store matriarken er SVs varaordfører Mona Berger. De to luringene Aasback og Fævlen omgås i dette samme miljøet.

Men det er mer. Tidligere Adressa-journalist Jonas Skybakmoen i Filter har en lillesøster, Anja Skybakmoen, som frekventerer det samme miljøet.

Trondheim er besynderlig på denne måten. Alle kjenner alle. Og det er noe litt russeavis over det hele, når påstander fra venninna til lillesøstera di er den eneste kilden du bruker.

For det er ingen beviser i Eikrem-saken. Ingen dokumentasjon. Naturlig nok. Bare påstander.

Det hele er en lumpen kampanje som har falt i fisk. Og nå er de sinte og sure for at de skitne triksene deres ikke fungerte.

– Piske en død hest

Det er all grunn til å tro at de to luringene, som frekventerer miljøet til lillesøstera til Skybakmoen, først prøvde å få Adressa til å publisere «vitneutsagnet» deres.

Jeg mistenker at Adressa takket nei. Fordi utsagnet ikke har verken troverdighet eller relevans, nå som Eikrem-saken er avsluttet i PFU.

Jeg tror at de to luringene deretter gikk til avisa Nidaros. Hvor SV-eren Snorre Valen pliktskyldig tok det inn.

Påstandene i Nidaros utløste et tilsvar fra Eikrem i Nidaros.

Eikrem svarer:

Noen mennesker kan aldri gi seg. I et merkelig oppslag 4.11.2020 stiller Nidaros til rådighet spalteplass for gamle påstander og nye emosjonelle utfall.

Det krever ikke akkurat mye fantasi for å skjønne at enkelte aktører enda en gang vil piske en død hest og forsøke å belemre meningsmotstandere med negativ publisitet ved hjelp av velvillige aktører i pressen.

Men saken er den at Pressens faglige utvalg har satt et endelig punktum med en enstemmig fellelse av Filter Nyheter 28.10.2020 for brudd på Vær Varsom-plakaten. Det er sannelig ikke særlig mer å legge til her etter nesten 9 måneder.

Vel, det er nok ikke så mye mer å legge til.

Men det er likevel litt. Nemlig hvordan Eikrems egne kollegaer nå holder på i kommentarfeltene. Blant annet i Universitetsavisa.

Kollegial trivsel

De første «varslene» mot Eikrem kom fra en kvinne som heter Trine Falch. En aktivist som får «likes» i sosiale medier av figurer som bloggeren Joachim Møllersen, som står bak nettsiden «Radikal Portal».

Falch er også en av kildene som Filter snakket med.

Etter mye om og men, frem og tilbake, har jeg fått se varselet. Så jeg legger det ut her:

Som vi kan se så startet Eikrem-saken med at Eikrem uttalte seg til avisen Resett etter en drapssak i Trondheim.

Først etter dette ble den aktuelle humorprofilen på Facebook forsøkt knyttet til Eikrem. En humorprofil som våre eminente stjernereportere, som ikke engang evner helt grunnleggende kildevern, deretter hevdet «å ha fulgt tett med på i to år».

Og hvordan reagerer miljøet som sto bak hele saken? Jo, de prøver å stå frem med udokumenterte og helt usannsynlige «vitneutsagn» i Nidaros. Samtidig som det som etter alle solemerker er Trine Falch sitter i kommentarfeltet til universitetsavisa, og lirer av seg ting som dette, under et pseudonym.

Merk at dette er samme skrivemåten som Falch bruker. Det er den samme oppbygningen av setninger, og den samme måten å bruke tegnsetting på.

Hele Eikrem-saken har med andre ord kollapset helt. Den har krasjet, brent ut, og ligger igjen som en haug med rykende aske. «Varslerne» er avslørt, kildevernet er brutt, dokumentasjonen uteblir og pokerfjesene har brutt ut i raserigråt.

Og Eikrem står igjen som vinner i saken.

Øyvind Eikrem kom ut som vinner i saken. FOTO: Public domain (CC0).

Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: