TV-profil Bernt Hulsker anklages for «rasisme»

Nå mister han trolig også jobben. Sånn går det når man er prisgitt andres følelser.

Hadde jeg gjort nazihilsen på en pub og kalt dørvakten en «neger», ville jeg ikke mistet jobben min av den grunn. Karrieren min ville forblitt uskadet.

Trolig kunne jeg fått en bot, en betinget dom eller et kortere opphold i fengsel. Det ville uansett ikke hatt noen praktisk betydning for jobb og fremtidsplaner. Samtidig tjener jeg bedre og har mer fleksibilitet enn de fleste ansatte i TV2 og VG.

VGTV-profil og tidligere fotballspiller Bernt Hulsker er i en annen situasjon. Etter litt upassende oppførsel og en slengbemerkning på et julebord i Oslo er Hulsker nå uten jobb.

Årsaken er at noen snøflak bestemte seg for å være krenket.

TV2:

Etter julebordshendelsen har Hulsker mistet andre roller han tidligere har hatt.

Ifølge kilder VG har snakket med er Hulsker vraket som programleder i neste sesong av «Fangene på fortet».

Produksjonsselskapet Nent vil ikke bekrefte opplysningen.

– Vi kan foreløpig ikke bekrefte at vi skal lage en ny sesong av «Fangene på fortet». Derfor kan vi heller ikke si noe om hvem som skal være programledere for en eventuell ny sesong, sa programsjef i Nent, Christian Meinseth, til VG.

Tidligere har Hulsker også vært en av flere kjendiser som har vært med på skytebanen med Det frivillige Skyttervesen i deres markedsføring.

– Vi tar sterk avstand fra de avsløringer som har fremkommet vedørende Bernt Hulsker. Vi har tidligere i dag avsluttet samarbeidet med Hulsker, gjennom selskapet Max Social. Vi jobber nå med å fjerne materiellet som er publisert i våre kanaler, og er i dialog med Max Social for en kompensasjon, sier markedssjef i Skyttervesenet, Morten Undseth.

Sånn er det å være prisgitt andre. Du eksisterer og lever helt og fullt på deres premisser.

Er man ikke sin egen herre, er man noen andres slave. Slik fungerer verden. Enten lever du på dine egne premisser, eller på noen andres.

Hvis noen kan ta fra deg noe på lovlig vis, og mot din vilje, var det aldri ditt til å begynne med. Dette kan være stillinger, verv, posisjoner, jobb og annet.

Som blod i vannet

Verden er et kaldt, brutalt og jævlig sted. Det så vi for eksempel nylig i Butsja utenfor Kijev, hvor et stort antall sivile ble myrdet i gatene, tilsynelatende uten noen god grunn.

Her i Norge er det ikke noe annerledes når alt kommer til alt. Verdens nådeløse brutalitet er bare mer maskert her enn i land som Ukraina.

Folk er ikke fullt ut voksne før de ser disse realitetene.

I den virkelige verden gir det derfor lite eller ingen mening å ta hensyn til hva selvhøytidelige krenkelseshysterikere mener om noe som helst. De ser ikke verden for hva den egentlig er. De er idioter som lever i en illusjon, og som lar seg krenke av småting og bagateller.

Hvis de lar seg krenke over at du ikke bruker riktig oppdiktet kjønnspronomen om dem, eller de klager over at du har «feil» holdninger til noe, er det ingen grunn til å bry seg noe om dette. Beklagelser og unnskyldninger er noe de kun tolker som svakhet. Slik haier lukter blod i vannet, blir de enda galere av sånt.

Under slike omstendigheter innser du fort at enhver form for anger overfor sånne kun er et meningsløst sentiment, fordi de krenkelsene de påberoper seg som oftest ikke er genuine krenkelser – i det minste sett ut fra objektive og reelle kriterier.

I saken med Bernt Hulsker er den eneste virkelige feilen han gjorde det å plassere seg i en posisjon hvor irrasjonelle hysterikere fikk makt over ham. Han gjorde seg prisgitt mennesker hvis meninger og «følelser» dypest sett ikke har noen reell betydning. Det er feilen.

Å artikulere lyder med munnen og gjøre bevegelser med hånden er derfor ikke det klanderverdige som Hulsker har gjort her.

Selv håper jeg Hulsker tar lærdom av hendelsen, slik at han aldri posisjonerer seg lagelig til for hugg igjen.


Del innhold: