Tyskerne må skru av varmtvann og lys – fryser for å «straffe» Putin

Tyskland er på vei inn i en betydelig energikrise, og må skru av lys og varme fordi de ikke har nok gass til at ting skal fungere.

Ifølge CNBC har den tyske byen Hanover kuttet varmtvannet i offentlige bygninger og forbudt bruk av bærbare airconditionere.

I Østerrike har byen Linz slått av lyset om natten.

Russland har kuttet av gassen fordi europeiske land har sendt våpen til proxy-krigen i Ukraina. Befolkningen i Europa kan derfor skylde på sine egne myndigheter for energikrisa.

Når vinteren kommer, og folk begynner å fryse, fryser de for å virkelig vise Putin hvor skapet skal stå.

I det minste har tyskerne nok voldelige migranter å varme seg på, med litt FikiFiki.

VG:

Gass har rett og slett blitt mangelvare, og europeiske land sliter med å fylle energilagrene til vinteren som kommer.

– Mindre gass må brukes til å produsere elektrisitet. Kullkraftverk vil måtte brukes mer i stedet, heter det i en uttalelse fra det tyske nærings- og klimadepartementet søndag.

Russland har den siste tiden bremset gassleveransene til en rekke EU-land. Tyske myndigheter anser det som et økonomisk angrep.

Tyskland, Nederland og Østerrike vil fyre opp mer kullkraft. Italia vurderer det samme. Polen og Bulgaria har varslet at de vil fortsette å brenne kull for å sikre stabiliteten i sine energisystemer, skriver Energiogklima.

Midt i strømkrisen planlegger Tyskland å stenge sine siste atomkraftverk for godt. Tre kraftverk ble stengt ved årsskiftet, og de tre skal lukke døren i 2022.

Frankrike får det trolig minst like jævlig.


Del innhold: