USA: Ti personer drept i åpenbar glow-op

En angivelig terrorist drepte 10 personer i et angrep mot et supermarked i Buffalo lørdag. Ifølge narrativene skal hendelsen være rasistisk motivert.

At saken er en glow-op underbygges av hvor fint det hele passer inn med ønskelige narrativer, som at gjerningsmannen angivelig ble påvirket av 4chan og andre nettsider som myndighetene vil forby.

Den 18-årige mannen har også etterlatt seg et manifest som er en tro kopi av manifestet til Brenton Tarrant som drepte 51 personer og skadet 40 i en masseskyting på New Zealand den 15. april 2019. Stilen og formen med søprsmål og svar er nøyaktig den samme.

I manifestet sitt beskriver 18-åringen i Buffalo i USA også følgende ting:

  • Han brukte kun våpentyper som myndighetene i USA ønsker å forby.
  • Han brukte kun tilleggsutstyr til våpnene som myndighetene i USA ønsker å forby.
  • Han brukte kun beskyttelsesutstyr som myndighetene i USA ønsker å forby.
  • Han namedropper alle nettsider som myndighetene i USA ønsker å forby.
  • Han begrunner handlingene sine med alle begrunnelser som myndighetene i USA hevder blir brukt av grupperinger og bevegelser som myndighetene i USA vil forby.

Hele hendelsen, hele opplegget, er som en skreddersydd gavepakke til myndighetene i USA. Dette tyder på at saken mest trolig er en såkalt glow-op, hvor 18-åringen kan ha blitt overbevist om å utføre handlingene sine av myndighetspersoner.

NRK:

En ung mann er siktet for overlagt drap etter å ha skutt og drept ti personer i en matbutikk i Buffalo i USA lørdag. Politiet tror handlingen var rasistisk motivert.

Skytingen skjedde lørdag ettermiddag lokal tid i en matbutikk i Buffalo i delstaten New York.

– Vi etterforsker hendelsen både som hatkriminalitet og som en handling motivert av voldelig ekstremisme. Det etterforsker Stephen Belongia i FBI under en pressekonferanse i Buffalo lørdag kveld.

Ti personer ble drept I tillegg skal tre personer være skadet, ifølge Reuters.

18-åringen er pågrepet og satt i varetekt hos politiet. Han er siktet for overlagt drap, opplyser statsadvokat John Flynn, ifølge nyhetsbyrået.

Det understrekes selvfølgelig at gjerningsmannen er hvit. I motsetning til skyteepisoden hvor en svart mann skjøt og skadet 17 personer på en t-bane i Brooklyn i april. Da ble gjerningsmannens etnisitet lenge hysjet ned.

18-åringen, som er hvit, hadde reist i flere timer til matbutikken hvor hendelsen skjedde.

Matbutikken ligger i et område i Buffalo der flesteparten av innbyggerne er fargede. Felsteparten av ofrene er fargede personer, ifølge Buffalos politisjef Joseph Gramaglia.

En pensjonert politibetjent, som jobbet sikkerhetsvakt i butikken og som forsøkte å skyte gjerningsmannen, er blant de drepte.

– Dette var ren ondskap. Det var en rasistisk motiviert hatforbrytelse fra noen utenfra lokalmiljøet vårt, sa sheriff i Erie County, John Garcia, under en pressekonferanse lørdag, skriver The Independent.


Del innhold: