USA: Tilleggsdom på 35 år for å filme skyting av «jogger»

Uskyldige svarte joggere i USA kan ikke lenger føle seg trygge når de jogger rundt med vernestøvler og hammer. Det sørger slemme hvite folk for.

Da afroamerikanske Ahmaud Arbery var ute på joggetur, og jogget rundt inne på byggeplasser, for å deretter jogge videre med nye vernestøvler og ny hammer, ble han skutt og drept. Hendelsen skjedde i den amerikanske delstaten Georgia i februar 2020.

Mannen som skjøt Arbery ble dømt til livstid i fengsel, og det ble også han som sto og filmet hendelsen. Nå er William Bryan, som filmet hendelsen, dømt til 35 års fengsel i tillegg til livstidsdom, fordi han filmet hendelsen.

Videoopptaket det er snakk om viser at Arbery jogget rundt med hammer og vernestøvler, etter å først ha jogget rundt inne på en byggeplass. Videoen har dermed gjort det vanskelig å hevde noe annet, noe som skaper utfordringer.

Her er noen bilder fra den omtalte videoen:

Her jogger Arbery vekk, iført nye vernestøvler til å jogge i.
Her ligger hammeren som Arbery jogget med.

Som vi alle vet er det veldig vanlig å jogge rundt på byggeplasser, og deretter jogge derfra med nye vernestøvler og ny hammer. Det er sånt som skjer når folk jogger. Å hevde noe annet er helt åpenbart rasistisk.

I tillegg er det trolig antisemittisk å hevde at massemediene ikke er troverdige, særlig i USA.

NRK:

William Bryan er dømt til 35 års fengsel i tillegg til livstidsdom for drapet på Ahmaud Arbery i Georgia i februar 2020. Bryan filmet, mens to hvite menn skjøt og drepte Arbery som var på joggetur.

23. februar 2020 var 25 år gamle Ahmaud Arbery på joggetur i nabolaget sitt utenfor kystbyen Brunswick i Georgia i USA. Arbery, som var afroamerikaner, ble stoppet av to hvite menn, Gregory og Travis McMichael, som skjøt og drepte Arbery.

William «Roddie» Bryan, som var naboen til Gregory og Travis Mc Michael, filmet drapet. Han la filmen ut på sosiale medier i mai, to og en halv måned etter hendelsen. De to mistenkte mennene ble først pågrepet av politiet to dager etter at videoen ble lagt ut, tre måneder etter at de drepte Arbery. De ble begge dømt til livsvarig fengsel.

William Bryan ble pågrepet noen dager senere. Han ble også dømt til livsvarig fengsel Mandag fikk han en tilleggsdom på 35 år for hatkriminalitet. Også far og sønn fikk symbolske tilleggsdommer.

Når til og med selveste NRK hevder at Arbery bare var på en helt vanlig joggetur, det være sant. NRK er nemlig sjefredaktørstyrte. Det betyr at NRK alltid er veldig troverdige. Faktisk gjør dette at NRK er mer troverdige enn videoopptak fra hendelsen, som viser noe annet enn det NRK hevder.


Del innhold: