Utrop-skribent Torvald Therkildsen postet nazi-meme på Twitter

Lørdag 15. august delte Utrop-skribent Torvald Therkildsen en av verdens mest kjente nazi-memes på Twitter. Memet som kalles «Gritty» er en hundefløyte for nazi-sympatier.

Figuren «Gritty» er en stor, hårete dukke som skal forestille en ishockey-spiller. Dukken ble lenge brukt som maskot for den amerikanske ishockey-klubben Philadelphia Flyers National Hockey League.

I 2018 ble figuren kapret av 8chan, som gjorde den til maskot for kanalen /pol/.

I dag er figuren «Gritty» en av verdens mest kjente nazi-memes, og fungerer som en hundefløyte for «1488».

Dette stoppet ikke Utrop-skribent Torvald Therkildsen fra å dele memet på Twitter, den 15. august i år.

FOTO: Skjermdump fra Twitter.

Begrepet «get litty» betyr å tenne en karakteristisk tiki-torch, av den sorten som ble brukt under Unite the Right i Charlottesville fra den 11. til 12. august 2017.

Brukernavnet @HexagonalBear avslører også mye. «Hexagonal» viser til den sekskantede Davidstjernen som representerer judaisme. «Bear» viser til såkalte bamsehomoer.

Hvem er «Gritty»?

For å forstå konteksten her, og hva Therkildsen deler på Twitter, kan det være greit å se litt på hva figuren «Gritty» egentlig representerer.

Nedenfor er noen eksempler:

Obs. Akroma.no tar på det sterkeste avstand fra de holdninger som Torvald Therkildsen tilsynelatende har hundefløytet for på Twitter.

Sukk.

Det er selvfølgelig litt rart at Therkildsen hundefløyter såpass klart og utilslørt som han gjør på Twitter.

Men altså, det publikumet som han sikter seg inn på rundt Utrop, Vårt Land og Dagsavisen har naturligvis ingen forutsetninger til å skjønne hva det handler om.

Hvis det nå er slik at Therkildsen ikke er den han utgir seg for å være, så er det trolig et av tidenes beste norske trollforsøk.

Det er vel bare å gratulere.

Akroma.no har torsdag prøvd kontakte Torvald Therkildsen for samtidig imøtegåelse.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: