Velkommen til Akroma.no

Bloggen du leser nå er den personlige og private bloggen til Johan Slåttavik. Hensikten med bloggen Akroma.no er ikke å fornærme noen eller å spre hat i samfunnet. Det er tankene til en marginalisert norsk mann som har valgt å aktivt bruke ytringsfriheten sin til å lufte tanker og idéer i offentligheten.

En kan selvfølgelig lure på hvilken nytte en slik blogg kan ha, i en tid hvor alle og bikkja deres har nettsider og blogger. Hvor alle bruker sosiale medier til å uttrykke seg og føre diskusjoner. Er det virkelig behov for en slik gråblogg forfattet av en hvit, heterofil og marginalisert norsk mann? Et godt spørsmål. Jeg vil si at svaret på det er ja.

Etter hvert som regler og føringer for sosiale medier har blitt strengere og strengere, har det dukket opp et behov for enkelte av oss som liker å ytre ting som er kontroversielle – uten å risikere å bli rapportert ut eller sensurert på annen måte. Nettsiden du nå leser er kun regulert av norsk lov, og kan kun sensureres (til en viss grad) etter rettslige kjennelser fra en norsk domstol. Noe som for tiden tillater en betydelig annen takhøyde for ytringer og meninger enn hva sosiale medier som Fakebook og Twitter legger opp til. Videre er en slik plattform som den du nå leser på langt bedre egnet til lengre tekster, og mer komplekse temaer, enn hva som er tilfelle med konvensjonelle sosiale medier. En blogg som den du leser nå er heller ikke styrt av en redaksjon på samme måte som offentlig tilgjengelige bloggløsninger, som eksempelvis Nettavisens bloggplattform, Dagsavisens løsning med Nye Meninger, og Vårt Lands løsning med Verdidebatt. Her er det ingen som kan moderere innlegg annet enn artikkelforfatteren selv.

Med å opprette en helt autonom blogg som den du leser her, oppnår man en langt større frihet for ytringer, meninger og innhold – samtidig som innholdet kan deles på akkurat samme måte med lenking.

Innholdet på Akroma.no er opphavsrettslig beskyttet. Bildene som finnes på denne nettsiden tilhører Johan Slåttavik, og kan i likhet med tekstene ikke benyttes eller kopieres uten tillatelse fra Akroma.no.

Del innhold: