Video: Ken O’Keefe forteller om det fiansielle systemet

Penger er som kjent roten til alt ondt. Det er roten til alle problemer i verden.

Systemet som håndterer verdens penger har skylda for fattigdom, overdreven rikdom, sultkatastrofer, kriger og forurensning.

Finanssystemet er så avhengig av at vi mennesker er overforbrukere, at det utnytter land i den tredje verden til produksjon av forbruksvarer og moteklær. Produkter som markedsføres, reklameres for, selges og kjøpes i den vestlige verden.

Samtidig er vi som bor i den vestlige verden som oftest tynget under en stor gjeldsbyrde. Boliglån, billån, forbrukslån, studielån og tung skattlegging fra stater som må holde seg flytende i den globale økonomien.

Bare det å kjøpe en verdig bolig i Oslo er i dag umulig for mange. Særlig for enslige. De får ikke tatt opp nok gjeld til å kunne «eie» selv på boligmarkedet. Videre må de som «eier» en bolig gjerne betale skatter og avgifter til staten for det de besitter. Noe som gjør at ingen av oss egentlig kan eie noe som helst. Staten og bankene eier det vi besitter.

Kanskje, dypest sett, eier de også oss som mennesker.

Skal man diskutere verdensproblemer, så er storfinansen det temaet som bør være utgangspunktet. Vi må bli flinkere til å spørre hvem som profitterer på kriger, utnyttelse av fattige mennesker i den tredje verden, og hvem som profitterer på overforbruk og misbruk av naturressurser i vestlige land.

I videoen ovenfor ser vi Kenneth Nichols O’Keefe, som er er en amerikansk-irsk-palestinsk statsborger.

O’Keefe er tidligere veteran i USAs marine, og tjenestegjorde i Gulf-krigen. I dag anerkjenner han ikke sitt amerikanske statsborgerskap. Han ble kjent da han brente det amerikanske passet sitt.


Les også Akroma.no anonymt på TOR: 

akromaazzte7avtv.onion


Del innhold: