Personvernerklæring

Hvem står bak nettsiden Akroma.no

Nettstedsadressen til denne nettsiden er https://www.akroma.no. Ansvarlig publisist og administrator for bloggen er bloggeren Johan Slåttavik.


Hvilke personopplysninger som samles inn, samt hvorfor:

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet, i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktinformasjon

Akroma.no vil kunne se e-postadressen din når du registrerer deg for nyhetsbrev. På samme måte vil Akroma.no kunne se din e-postadresse og din IP-adresse når du kommenterer gjennom Disqus.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på Akroma.no, kan du be om at navn, e-post og nettsted lagres. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Et eksempel på dette er YouTube.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem Akroma.no deler dine opplysninger med

Ingen.

Hvor lenge Akroma.no oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor Akroma.no sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Din kontaktinformasjon

Akroma.no mottar en e-postadresse som vi registrerer når du fyller den inn for å motta nyhetsbrevet fra bloggen. Denne e-postadressen vil være tilgjengelig for administrator av nettsiden. Akroma.no mottar også din IP-adresse når du legger igjen kommentarer. Din e-postadresse eller IP-adresse vil ikke bli gitt videre til tredjepart.

Donasjoner og identitet

Akroma.no tar imot donasjoner til bloggen med kryptovaluta. For tiden er det kun Bitcoin og Ethereum som er mulig å donere. Ved donasjon vil din identitet kunne fremkomme, forutsatt at du ikke tar forholdsregler for anonyme transaksjoner med kryptovaluta. Eksempelvis med å benytte kryptovaluta som er anonymisert gjennom såkalt miksing.


Tilleggsinformasjon

Hvordan Akroma.no beskytter dine personopplysninger

Akroma.no benytter kryptering i alle ledd av behandlingen av data og informasjon. Blant annet benytter nettsiden tvungen SSL, slik at det ikke skal la seg gjøre å besøke nettsiden uten at det aktiveres HTTPS. Videre er nettsidens kommunikasjon med serveren via FTP kryptert. I tillegg benyttes en god VPN-løsning når det blir tatt manuell backup av nettsiden, slik at ikke data fra registre og kommentarfelt er tilgjengelig for uvedkommende.

Rutiner for datalekkasjer

Ved datalekkasjer vil nettsiden umiddelbart varsle alle som er berørte. Slike lekkasjer er svært sjeldne på nettsider som benytter kryptering og manuell databehandling i den grad som er tilfelle på Akroma.no, men det kan hypotetisk sett skje. Derfor vil du bli varslet dersom det blir kjent en datalekkasje fra nettstedet.

Hvilke tredjeparter vi mottar opplysninger fra

Ingen.

Hvilke automatiske avgjørelser som tas og/eller hva slags profiler som bygges på grunnlag av brukernes opplysninger

Når du registrerer en e-postadresse for å motta nyhetsbrev, blir det sendt ut en automatisk generert e-post som er identisk for alle mottakere.

Opplysningskrav fra bransjelovgivning

Viser til personopplysningsloven § 19.