Hvem står bak nettsiden Akroma.no?

Nettadressen til denne nettsiden er https://www.akroma.no.

Ansvarlig publisist og administrator for nettsiden er Johan Slåttavik.


Hvilke personopplysninger som samles inn og hvorfor:

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet (duh). Videre lagres IP-adressen til den besøkende, i tillegg til den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam.

Mediefiler

Hvis du laster opp bilder til kommentarfeltet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet bildet er tatt (EXIF/GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder som lastes opp til siden.

Kontaktinformasjon

Akroma.no vil kunne se e-postadressen din når du registrerer deg for nyhetsbrev. På samme måte vil Akroma.no kunne se din e-postadresse og din IP-adresse når du kommenterer gjennom Disqus.

Informasjonskapsler o.l.

Hvis du besøker Akroma.no kan nettleseren din lagre en cache-fil, som gjør lastingen av nettsiden raskere.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne nettsiden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.).

Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Eksempler på dette er YouTube, Twitter og Facebook

Disse eksterne nettsidene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet, dersom du har en konto og er logget inn på det aktuelle nettstedet innholdet er bygget inn fra.

Hvem Akroma.no deler dine opplysninger med

Ingen. Ikke engang norske myndigheter.

Backups og data fra nettsiden oppbevares på et sikkert sted. Dataene er sikret med avansert kryptering i flere lag, hvor tre ciphers i en såkalt kaskade opererer i XTS-modus. Hver blokk er først kryptert med Camellia (256-bit nøkkel), deretter med Serpent (256-bit nøkkel), og til sist Kuznyechik (256-bit nøkkel). Hvert cipher bruker sin egen nøkkel. Alle nøkler er gjensidig uavhengige av hverandre.

Hvor lenge Akroma.no oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar i kommentarfeltet, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at Akroma.no kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk, i stedet for å legge kommentarene i en kø der de må godkjennes manuelt av en administrator.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har lagt igjen kommentarer i kommentarfeltet, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene Akroma.no har om deg. Dette omfatter all data du har gitt fra deg. Du kan også be om denne informasjonen slettes. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor Akroma.no sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Donasjoner og identitet

Akroma.no tar imot donasjoner til bloggen med kryptovaluta. For tiden er det kun Bitcoin og Ethereum som er mulig å donere. Ved donasjon vil din identitet kunne fremkomme, forutsatt at du ikke tar forholdsregler for anonyme transaksjoner med kryptovaluta. Eksempelvis med å benytte kryptovaluta som er anonymisert gjennom såkalt miksing. Etter hvert vil det også bli mulig å donere til nettsiden med Monero.


Tilleggsinformasjon

Hvordan Akroma.no beskytter dine personopplysninger

Akroma.no benytter kryptering i alle ledd av behandlingen av data og informasjon. Blant annet benytter nettsiden tvungen SSL, slik at det ikke skal la seg gjøre å besøke nettsiden uten at det aktiveres HTTPS. Alle backupfiler av nettsiden oppbevares på et sikkert sted, og informasjonen er forsvarlig kryptert i flere lag.

Rutiner for datalekkasjer

Ved datalekkasjer vil nettsiden umiddelbart varsle alle som er berørte. Slike lekkasjer er svært sjeldne på nettsider som benytter kryptering og manuell databehandling i den grad som er tilfelle på Akroma.no. Men det kan hypotetisk sett skje. Derfor vil du bli varslet dersom det blir kjent en datalekkasje fra nettstedet, og informasjon om deg som bruker er antatt å være kompromittert.

Hvilke tredjeparter Akroma.no mottar opplysninger fra

Kun trafikkdata fra Google, samt kryptoadresser som sender donasjoner. Akroma.no tar nå imot donasjoner med Bitcoin (BTC) til adressen 34NuDLeYygsJysDT7LBg4n1Uvt58Ud4hgi. I tillegg er Akroma.no godkjent som publikasjon og innholdsprodusent til å motta donasjoner og bidrag med kryptovalutaen BAT, fortrinnsvis gjennom Brave-nettleseren.

Hvilke automatiske avgjørelser som tas og/eller hva slags profiler som bygges på grunnlag av brukernes opplysninger

Når du registrerer en e-postadresse for å motta nyhetsbrev, blir det sendt ut en automatisk generert e-post som er identisk for alle mottakere. Det samme gjelder nyhetsbrevene, som er automatisk genererte, og som er de samme for alle mottakere.

Opplysningskrav fra bransjelovgivning

Viser til personopplysningsloven.